Σύμφωνα με μία λιτή ανακοίνωση που εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Κιτίου, ανήμερα τής Μεγάλης Δεσποτικής Εορτής των Θεοφανείων, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κιτίου κ. Νεκτάριος λειτούργησε στον ιερό ναό Αγίου Λαζάρου και τέλεσε την ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού.

Λόγω των ισχυόντων περιοριστικών μέτρων, δεν τελέστηκε η επίσημη και ἐν πομπῇ καθιερωμένη τελετή καταδύσεως τού Τιμίου Σταυρού στη Μαρίνα της Λάρνακας.

Για να μη στερηθεί, όμως, η πόλη και επαρχία τής Λάρνακας την ευλογία και τον καθαγιασμό της θάλασσάς της, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κιτίου κ. Νεκτάριος, συνοδευόμενος από τους ιερείς του Αγίου Λαζάρου, μετέβη στη μικρή αποβάθρα δίπλα από το Κάστρο της Λάρνακας, χωρίς να το έχει ανακοινώσει, για αποφυγή του συνωστισμού, όπου τέλεσε την ακολουθία του καθαγιασμού των Υδάτων με την παρουσία ελάχιστων πιστών.

Με αυτό τον τρόπο, και τα περιοριστικά μέτρα που αφορούν την αποφυγή συνωστισμού τηρήθηκαν, αλλά και η ευλόγηση των υδάτων, όπως απαιτεί το Τυπικό τής Εκκλησίας μας για τη σημερινή ημέρα, έγινε!

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.