ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ: Ραγδαίες εξελίξεις στο θέμα της αδελφότητας της ΙΜ Αγίου Βλασίου - Σε σπίτι στη Ρίζα βρήκαν καταφύγιο οι διωγμένες μοναχές (πολλές από αυτές είναι ηλικιωμένες και με βεβαρημένη υγεία) αφού πρώτα τις πέταξαν σε χωράφι και τις έδιωξαν και από το Μετόχι του Αγίου Δημητρίου

Ενημέρωση: Διαβάστε τη διάψευση της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου για την απόφαση αποπομπής.

Όπως αναφέρουν κάτοικοι στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE αφού η Μητρόπολη τις έδιωξε από το Μοναστήρι εν συνεχεία τις έδιωξε και από το Μετόχι του Αγίου Δημητρίου στα Χαρτσάνικα.

“Συγχαρητήρια ” στον ιερέα της μητρόπολης Κορίνθου (δεν θα ανεφερω το όνομα του για ευνόητους λόγους) που προ ολίγου με ασεμνο λεξιλόγιο με ύβρεις και απειλές έδιωξε χωρις να έχει κανένα δικαίωμα την ηγουμένη και τη συνοδεία της και από το μετόχι. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, οι μοναχές η μία μεγάλη σε ηλικία, η άλλη με πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας βρήκαν κατάλυμα κάτω από τις ελιές.

Συγχαρητήρια για το ήθος σας και για όσα πρεσβευετε. Βρέθηκαν άστεγες εν μια νυκτί μην έχοντας εξασφαλίσει ούτε μια μερίδα φαγητό, που ίσως αυτό να είναι το τελευταίο που σκέφτονται.

Συγχαρητήρια που κλεισατε το μοναστήρι για να το εκμεταλλευτειτε κατά πως κρίνετε εσείς. Το μόνο ευτυχές της όλης κατάστασης είναι πως ο Θεός είναι ο τελικός κριτής, εύχομαι την ώρα της κρίσης να έχετε το θάρρος να μετανοησετε. Γιατί μέχρι τώρα έχετε μόνο θράσος.

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ: Μαζικές κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι κάτοικοι στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων Κορινθίας για να αποτρέψουν το καταστροφικό χτύπημα στο ιστορικό Μοναστήρι του Αγίου Βλασίου.

Οργή, θλίψη και αγανάκτηση έχει προκαλέσει στους πιστούς της Κορινθίας η φημολογούμενη απόφαση που φέρεται να έλαβε η Μητρόπολη αναφορικά με την ιστορική Ιερά Μονή Αγίου Βλασίου στα Τρίκαλα Κορινθίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE, έπειτα από διαμάχη οικονομικής φύσεως, η Μητρόπολη ζήτησε από την Γερόντισσα Φιλοθέη και τη συνοδεία της όπως αποχωρήσουν από το Μοναστήρι- ΣΥΜΒΟΛΟ των Τρικάλων Κορινθίας.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες η Γερόντισσα και οι μοναχές βρίσκονται προσωρινά στο Μετόχι στον Άγιο Δημήτριο ενώ η Ιερά Μονή Αγίου Βλασίου είναι κλειστή και έχει μείνει πάνω μόνο μια καλόγρια.

Όπως αναφέρουν πιστοί σε επιστολή στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE:

Αυτά που συμβαίνουν στο Μοναστήρι δεν πρέπει να μας αφήσουν ανεπηρέαστους. Θεωρούμε απάνθρωπο και εξευτελιστικό ένα υποχείριο του μεγάλου αφεντικού της Κορίνθου καθώς και το ίδιο το αφεντικό να εκδιώχνουν με τέτοιο τρόπο την ηγουμένη και τη συνοδεία αυτής από την Ιερά Μονή Αγίου Βλασίου.

Δεν μπορούμε να σκεφτούμε άλλο τρόπο βοήθειας πέραν του μαζικού ξεσηκωμού της Ρίζας και των Τρικάλων ενάντια στον οριστικό εκδιωγμό τους.

Ενημέρωση: Διαβάστε τη διάψευση της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου για την ανακοίνωση.

Καραγιάννης Ανδρέας
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (1)
  1. lilbil 1 χρόνο πριν

    Απαράδεκτοι εντελώς, ο λόγος?????

    ΑπάντησηΆκυρο

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.