Τα ομόφυλα ζευγάρια μπορούν να παντρευτούν στην Ελβετία από την 1η Ιουλίου του επόμενου έτους, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση σήμερα.

Θέτοντας σε ισχύ τα αποτελέσματα ενός πρωτοποριακού δημοψηφίσματος για το θέμα, που διεξήχθη τον Σεπτέμβριο, οι ελβετικές αρχές νομιμοποιούν τον γάμο των ομοφυλοφίλων.

Οι ψηφοφόροι ενέκριναν την πρωτοβουλία «Γάμος για Όλους» με σχεδόν δύο τρίτα σε πλειοψηφία, καθιστώντας την Ελβετία μία από τις τελευταίες χώρες στη Δυτική Ευρώπη που νομιμοποιεί τους γάμους ομοφυλοφίλων.

Σε μια διαδικασία δύο σταδίων, για τα ομόφυλα ζευγάρια που έχουν παντρευτεί στο εξωτερικό, πλέον οι αρχές της Ελβετίας θα αναγνωρίζουν το καθεστώς της οικογενειακής τους κατάστασης από τις αρχές Ιανουαρίου. Προηγουμένως, τα ζευγάρια είχαν καταχωρημένη συντροφική σχέση στην Ελβετία.

Ο νέος νόμος θα τεθεί σε ισχύ έξι μήνες αργότερα, πράγμα που σημαίνει ότι τα ζευγάρια θα μπορούν να παντρευτούν ή να μετατρέψουν την εγγεγραμμένη συντροφική σχέση τους σε γάμο από την 1η Ιουλίου 2022.

Οι προετοιμασίες μπορούν να υποβληθούν πριν από αυτή την ημερομηνία, πρόσθεσε η κυβέρνηση ενώ επισήμανε ότι μετά από την 1η Ιουλίου του 2022 δεν θα μπορούν να μετατρέπονται οι εγγεγραμμένες συντροφικές σχέσεις σε γάμους.

Οι υπεύθυνοι της εκστρατείας περιμένουν αρκετές εκατοντάδες άτομα να επωφεληθούν από την αλλαγή του νόμου τον πρώτο χρόνο που θα τεθεί σε ισχύ.

«Είμαστε πραγματικά ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας και που τώρα τίθεται σε ισχύ», δήλωσε την Τετάρτη η Μαρία φον Κάενελ, συμπρόεδρος της εκστρατείας Γάμος για Όλους.

«Αγωνιζόμαστε για την ισότητα του γάμου εδώ και 30 χρόνια και το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ήταν μια ιστορική στιγμή».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.