Παρουσία εκατοντάδων πιστών εορτάστηκε σήμερα, Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023 η εορτή του Αγίου Πνεύματος στον πανηγυρίζοντα περικαλέστατο Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος στο Αιγάλεω.

Στην πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αρχιμ. Πέτρο Χαλούλο, τους συνεφημερίους του και κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Η ημέρα αυτή είναι κατ’ εξοχήν του Πνεύματος ημέρα. Το Άγιο Πνεύμα είναι Θεός αληθινός, αφού ερευνά και γνωρίζει τα βάθη του Θεού, και δια τούτο το ονομάζει Κύριον. «Ο δε Κύριος το Πνεύμα εστιν» (Β’ Κορινθ. γ’ 17).

Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος τόνισε: «Το Άγιο Πνεύμα είναι πηγή σοφίας και γνώσεως, της απείρου, της τελείας, της θείας σοφίας και της θείας γνώσεως που καθιστά σοφό τον άνθρωπο. Το Άγιο Πνεύμα είναι πηγή χάριτος και ζωής. Η θεία χάρις είναι εκείνη που αναγεννά τον άνθρωπο και μεταποιεί τον αμαρτωλό σε Άγιο».

Κλείνοντας ο Σεβ. Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος υπογράμμισε: «Η Αγία Γραφή, η προσευχή, τα Ιερά Μυστήρια και η μυστηριακή ζωή μόνο στην Εκκλησία του Χριστού υπάρχουν, στην Εκκλησία τελούνται, στην Εκκλησία προσφέρονται. Μην αποχωριζόμαστε, λοιπόν, από την Εκκλησία. Ας μένουμε πιστοί και αφοσιωμένοι σε αυτήν, ας εκκλησιαζόμαστε τακτικά, ώστε και τις Γραφές να ακούμε και προσευχές να κάνουμε και των αγίων Μυστηρίων να μετέχουμε».

Να αναφερθεί ότι στην Θεία Λειτουργία παρέστη ο Δήμαρχος Αιγάλεω κ. Ιωάννης Γκίκας, Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ ο περικαλλής Ιερός Ναός ήταν κατάμεστος από πιστούς, οι οποίοι συνέρρεαν από νωρίς το πρωί για να προσκυνήσουν την Εικόνα της Αγίας Τριάδας και στην συνέχεια να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων.

Τέλος να σημειωθεί ότι σήμερα το απόγευμα θα τελεστεί ο Μεθέορτος Εσπερινός και η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Αγίας Τριάδας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.