Στα τόσα προβλήματα και τους λάθος χειρισμούς που έχουν προκαλέσει “διπλωματικό” επεισόδιο στις σχέσεις Μονής και Δήμου, ήλθε να προστεθεί άλλο ένα το οποίο τις επιδείνωσε.

Τα πρoβλήματα βέβαια δεν αυτοφύονται, αλλά προκαλούνται και δημιουργούνται, η δε μη σωστή, ή λάθος, προσέγγιση και η λύση τους εγκυμονεί κινδύνους.

Όλοι γνωρίζουν τη “διαμάχη” μεταξύ Μονής και Δήμου με “έπαθλο” το ιδιοκτησιακό. Ένα θέμα το οποίο ο κ. Δήμαρχος έθεσε από την αρχή της θητείας του, τονίζοντας ότι επρόκειτο να προκαλέσει, συζήτηση μεταξύ Μονής και Δήμου για το τι μέλλει γενέσθαι. Δυστυχώς δεν ευρέθη χρόνος στην ατζέντα του για να συζητηθεί αυτό το τόσο σοβαρό θέμα. Κι ας δαπανώνται μεγάλα ποσά.

Αιτία του νέου προβλήματος, με παράλληλη όξυνση των σχέσεων τους, υπήρξε η άρνηση του δήμου να ικανοποιήσει ένα αίτημα της Μονής το οποίο είχε σχέση με το ιδιοκτησιακό και πιο συγκεκριμένα με τις αγωγές που είχε ασκήσει το Ελληνικό δημόσιο κατά του δήμου, με προοπτική να προβεί η Μονή σε κύριες παρεμβάσεις που θα ήταν αλλά και είναι η αρχή του τέλους των δημόσιων διεκδικήσεων.

Ζήτησε λοιπόν αυτές τις αγωγές η Μονή. Και “ω του θαύματος” ο δήμος αρνήθηκε να χορηγήσει τις πέντε αγωγές με τις οποίες το δημόσιο διεκδικούσε από το δήμο μεγάλο μέρος της δήθεν περιουσίας του αφού η Μονή ήταν η μοναδική που μπορεί να αντιμετωπίσει το δημόσιο κάνοντας κύρια παρέμβαση – άλλωστε όλες τις μέχρι σήμερα δίκες τις έχει κερδίσει η Μονή – και έτσι αναζητήθηκαν άλλοι τρόποι χορήγησης τους και ήδη ευρίσκονται στα χέρια της Μονής και της νομικής της συμβούλου, οι αγωγές αυτές.

Γεννάται όμως το ερώτημα: Γιατί αυτή η εμμονή του δήμου σε ένα θέμα που είναι μαθηματικά αποδεδειγμένο ότι δεν πρόκειται να κερδίσει; Γιατί πηγαίνει ενάντια στη Μονή που είναι η μόνη που μπορεί να αντιμετωπίσει το αδηφάγο ελληνικό δημόσιο; Μήπως με τέτοιου είδους ενέργειες οδηγήσουν τελικά στο απευκταίο; Να πάρει το νησί το δημόσιο;

Για πολλούς και διάφορους λόγους, δεν συμφέρει το δήμο να αντιπαρατίθεται με τη Μονή, αφού σ’ αυτήν την περίπτωση είναι χαμένος από χέρι. Και φυσικά δεν υπάρχει προϊσταμένη υπηρεσία επί γης για να κάνει ο δήμος τα παράπονα του, ως είθισται, και ο δήμαρχος, εκτός και αν έχει ανοικτή γραμμή με το κόκκινο τηλέφωνο με τον τριαδικό Θεό.

Καιρός να σοβαρευτούν μερικοί.

ΥΓ. Στ’ αλήθεια τι έχει γίνει με το γήπεδο του προγράμματος “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ”; Μήπως κάνουμε κόλπα στη Μονή επειδή δεν το παραχώρησε; Που πήγαν τα 500.000 ευρώ; Πάντως στον προϋπολογισμό δεν περιλαμβάνονται.

ΥΓ2 Πόσα χρήματα έχουν προϋπολογιστεί για δικαστικές διαμάχες που αφορούν την πληρωμή εξόδων για το ιδιοκτησιακό; Προεκλογικά άλλα διεμηνύοντο στους απελπισμένους ψηφοφόρους. Ή στραβός ήταν τότε ο γιαλός, είτε στραβά αρμένιζαν κάποιοι. Δική μας γνώμη; Και τα δύο!!!

Γράφει ο Νίκος Μελιανός στο patmostimes.gr

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.