Σημειώνεται ότι σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να επιδεικνύεται από τους πολίτες το Ε1 ή το Ε9 για απόδειξη του τόπου μόνιμης κατοικίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, η κυβέρνηση έχει θεσπίσει έξι περιπτώσεις, στις οποίες επιτρέπεται η μετακίνηση ακόμα και σε διαφορετικούς νομούς.

Ειδικότερα,

Μετακίνηση εκτός νομού για εργασία. Πρέπει να πιστοποιείται με έγγραφη βεβαίωση εργοδότη και επιστροφή με αποδεικτικό κύριας κατοικίας.
Μετακίνηση εκτός νομού για λόγους υγείας, με επίδειξη στο αστυνομικό όργανο της σχετικής ιατρικής βεβαίωσης.
Μετακίνηση εκτός νομού για τελετή, παραδείγματος χάριν κηδεία συγγενούς πρώτου ή δεύτερου βαθμού. Σε αυτήν την περίπτωση πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση του πολίτη.
Μετακίνηση εκτός νομού για επικοινωνία γονέων με τα τέκνα τους. Αφορά διαζευγμένους ή σε διάσταση γονείς.
Μετακίνηση εκτός νομού για μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας, με τη βεβαίωση κατοικίας ειδικής χρήσης από την ΑΑΔΕ ή με το Ε1.
Μετακίνηση εκτός νομού για φοιτητές, με επίδειξη αποδεικτικού κύριας κατοικίας και έγγραφο της σχολής, για την επιστροφή σε αυτή.

Αναλυτικότερα, οι πολίτες που θέλουν να επισκεφθούν ένα κατάστημα θα πρέπει να αποστείλουν μήνυμα με κωδικό 2, να φέρουν μαζί τους ταυτότητα ή διαβατήριο και να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους εντός δύο ωρών από την στιγμή που έστειλαν το μήνυμα.

Το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων ορίζεται από 7:00 π.μ. έως 8:00 μ.μ. (προαιρετικά), ενώ τα καταστήματα θα μπορούν να ανοίξουν την Κυριακή 24 Ιανουαρίου.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.