ΦΩΤΙΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ : Συγκλονιστικές εικόνες του ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE από το Μοναστήρι του Αγίου Εφραίμ στη Νέα Μάκρη. Δείτε αναλυτικά.

Για θαύμα μιλούν οι μοναχές του Αγίου Εφραίμ σε ερώτηση πως και σώθηκε από τη μεγάλη χθεσινοβραδινή φωτιά στη Νέα Μάκρη το Μοναστήρι.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE, η φωτιά ήταν τόσο μεγάλη και δυνατή που έφτασε στις ελιές του Μοναστηριού και έπειτα γύρισε πίσω. Σήμερα θα έρθουν το απόγευμα να εκτιμήσουν την κατάσταση.

ΔΕΙΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ.

@ekklisiaonline

Από θαυμα δεν έφτασε η φωτια στον Αγιο Εφραιμ#μακρη #νεα

♬ πρωτότυπος ήχος – Εκκλησία Online

Η Μονή Αγίου Εφραίμ Νέας Μάκρης ή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου είναι γυναικείο μοναστήρι στο όρος των Αμωμών Αττικής. Βρίσκεται στην περιοχή της Ξυλοκέριζας ανατολικά του Πεντελικού Όρους.

Η παλαιά μονή που καταστράφηκε και ήταν στην ίδια τοποθεσία ήταν ανδρική και λειτουργούσε από τον 10οαι. μ.Χ. Εκείνο τον αιώνα μετρώνται πολλά ασκητήρια σ’ εκείνο το “βουνό των καθαρών”. Το μοναστήρι γιορτάζει στις 3 Ιανουαρίου την ημέρα εύρεσης των λειψάνων του Αγίου Εφραίμ, στις 25 Μαρτίου τον Ευαγγελισμό και στις 5 Μαίου την ημέρα του τελευταίου μαρτυρίου του Αγίου.

Η μονή ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Κηφισιάς, ενώ στην αυλή της υπάρχει και ο τάφος του Φώτη Κόντογλου (20ος αιώνας) . Ηγουμένη είναι η μοναχή Θεοδοσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΑΓΙΟΥ ΙΟΥΔΑ ΘΑΔΔΑΙΟΥ

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.