Ξεκίνησαν από χθες οι θρησκευτικές εκδηλώσεις για την εορτή των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στο λόφο των Καρυών της Θερμής. Παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών της Λέσβου και χιλιάδων πιστών τελέστηκε χθες ο πανηγυρικός Εσπερινός.

Σήμερα, θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις μνήμης των Αγίων με την καθιερωμένη κάθε χρόνο την Τρίτη της Διακαινησίμου λιτανεία, όπου στην κεφαλή της πομπής θα βρίσκεται η ηγουμένη Ταβιθά, όπου θα την συνοδεύουν οι μοναχές του μοναστηριού, άγημα και μπάντα του στρατού.

Στην συνέχεια η ηγουμένη θα δεχθεί τους πιστούς και τους φορείς στο αρχονταρίκι του μοναστηριού για το καθιερωμένο κέρασμα.

Σύμφωνα με τη θρησκευτική παράδοση, οι Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος και Ειρήνη, μαρτύρησαν το 1463 στη Θερμή της Λέσβου (9 Απριλίου, ημέρα Τρίτη της Διακαινησίμου), υποβαλλόμενοι σε φρικτά μαρτύρια από τους Οθωμανούς.

Η Γιορτή για τη μνήμη των Αγίων καθιερώθηκε μετά το 1963, οπότε και εγκαινιάστηκε το μοναστήρι στο οποίο φυλάσσονται τα λείψανα των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης.

Σήμερα το μοναστήρι κατατάσσεται μεταξύ των κορυφαίων προσκυνημάτων της Ορθοδοξίας ανά τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη: Πρωτομαγιά έθιμα: Στεφάνια, μαγιόξυλο και μαγιοκουλούρα στο εικονοστάσι

Σε Ασή Γωνιά και Εξώπολη λαμπρή πανήγυρις για τον Άγιο Γεώργιο και το έθιμο του αρμέγματος

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (2 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.