Ένα συγκλονιστικό και αποτρόπαιο βίντεο με την εκτέλεση δύο Χριστιανών, μελών οργάνωσης ανθρωπιστικής βοήθειας, έδωσε στη δημοσιότητα η ισλαμική εξτρεμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ.

Στο βίντεο αντάρτες της οργάνωσης εκφράζουν για μία ακόμα φορά το μίσους τους για τους Χριστιανούς και τονίζουν ότι στο μέλλον όποιον Χριστιανό συλλαμβάνουν θα τον σκοτώνουν.

Η Νιγηρία βρίσκεται στην 12η θέση των πιο επικίνδυνων χωρών να είναι κανείς Χριστιανός.

Την ίδια ώρα ο Νιγηριανός Στρατός δήλωσε ότι απελευθέρωσε 24 παιδιά που κρατούνταν από την Μπόκο Χαράμ, ανεβάζοντας τον αριθμό των παιδιών που έχουν ελευθερωθεί από τα χέρια των εξτρεμιστών φέτος στα 44.

Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που δόθηκαν πρόσφατα στη δημοσιότητα από την UNICEF, σύμφωνα με τα οποία περισσότερα από 8 χιλιάδες παιδιά στην πλειοψηφία τους Χριστιανοί, έχουν απαχθεί από την Μπόκο Χαράμ.

Η Μπόκο Χαράμ είναι εξτρεμιστική, μουσουλμανική τρομοκρατική οργάνωση που δρα στη βόρεια Νιγηρία, ενώ έχει επιτεθεί σε περιοχές του Τσαντ, του Νίγηρα και του Καμερούν.

Από αυτά τα παιδιά, τουλάχιστον 117 παιδιά (στην συντριπτική πλειοψηφία τους κορίτσια) έχουν χρησιμοποιηθεί ως «ζωντανές βόμβες» σε επιθέσεις αυτοκτονίας.

orthodoxia agency

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.