ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΜΟΣΧΑΣ

Η παγκοσμιοποίηση στρέφεται ενάντια στον θεσμό της οικογένειας υπογράμμισε ο Πατριάρχης Μόσχας κ.κ. Κύριλλος από το βήμα του 24ου Παγκόσμιου Ρωσικού Λαϊκού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Εκκλησιαστικών Συμβουλίων του Καθεδρικού Ναού του Χριστού Σωτήρος στη Μόσχα.

«Η παγκοσμιοποίηση δεν κάνει τον κόσμο πιο συνεκτικό. Η εξωτερική ενοποίηση του τρόπου ζωής σε διάφορα μέρη του πλανήτη συνοδεύεται από την αποξένωση των ανθρώπων μεταξύ τους, την κατάρρευση κοινοτήτων, οικογενειών και μια πανδημία μοναξιάς», δήλωσε ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Σύμφωνα με τον Πατριάρχη Μόσχας, οι παραδοσιακοί θεσμοί, συμπεριλαμβανομένων των θρησκευτικών θεσμών, που προσπαθούν να ενσωματωθούν στη διαδικασία της παγκοσμιοποίησης, «προσαρμόζονται» στη νέα πραγματικότητα με την ελπίδα να παραμείνουν ή να αποκομίσουν οφέλη για τον εαυτό τους, ενώ αργά ή γρήγορα αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να χάσουν τα δικά τους.

“Η παγκοσμιοποίηση δεν είναι θρησκευτικό δόγμα· δεν υπάρχει χώρος για τον Θεό εκεί. Γι’ αυτό όλα τα παγκόσμια εγχειρήματα στρέφονται κατά του θεσμού της οικογένειας ως ισχυρής δομής που συντηρεί και μεταδίδει την παράδοση”.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.