Μονή Οσίου Δαυίδ: Παρακολουθήστε σε ζωντανή μετάδοση από την Εύβοια την Πατριαρχική Θεία Λειτουργία μία ημέρα μετά την εορτή της αγιοκατάταξης του Αγίου Ιάκωβου Τσαλίκη.

Στην Εύβοια, στην Ιερά Μονή Οσίου Δαυίδ βρίσκεται από χθες ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Το Σάββατο 2 Ιουνίου τελέσθηκε Πατριαρχική Θεία Λειτουργία.

Σήμερα Κυριακή 3 Ιουνίου τελείται Πατριαρχική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου με αφορμή την Αγιοκατάταξη του Οσίου Ιακώβου του εν Ευβοία του “Με συγχωρείτε”.

Πρώτη ώρα Θείας Λειτουργίας

Ζωντανά η Θεία Λειτουργία

Η Ιερά Μονή Οσίου Δαυίδ

Η φήμη της μονής για τα θαύματα του Οσίου Δαυίδ, τον αγιασμένο ηγούμενό της, και την αβραμιαία φιλοξενία των πατέρων της ξεπερνά τα όρια της Εύβοιας. Γίνεται πανελλήνιο προσκύνημα, πανορθόδοξη αναφορά του αιώνα μας. Από όλα τα μέρη της Ελλάδας φτάνουν προσκυνητές, για να αποθέσουν στο πετραχήλι του γέροντα τον πόνο και τις αμαρτίες τους.

Πολλές φορές έκπληκτοι ακούαμε από τον διορατικό γέροντα την αμαρτία ή το πρόβλημά μας, πριν ακόμα το εκφράσουμε. Ο προσεκτικός προσκυνητής θα έπρεπε να αντιληφθεί ότι οι διάφορες διηγήσεις του γέροντα – ιστορίες της μάνας του από τη Μικρά Ασία και της κατοπινής μοναχικής του ζωής – τον αφορούσαν προσωπικά.

Ο γέροντας, ως γνήσιος ανατολίτης, που ήτο, μιλούσε και φώτιζε τις πικραμένες ψυχές με ιστορίες και παραβολές, για να ακούγονται γλυκύτερα οι ιαματικές του συμβουλές.

Στην τράπεζα, στην κουζίνα, στη μεγάλη αυλή της μονής, παντού και πάντοτε είχε κάτι να διηγηθεί από τη ζωή του. Και αυτό το κάτι συχνά αφορούσε τη δική μας ζωή. Όλα αυτά τα διηγιόταν με ιδιαίτερη χάρη -αφού τον χαρίτωνε το Άγιο Πνεύμα– παραστατικότητα, με τις ανάλογες κινήσεις και φωνές, που απαιτούσε η κάθε διήγηση. Είχε μιμητική ικανότητα, που τον καθιστούσε χάρμα ακοής και οφθαλμών.

Διαβάστε επίσης: Αγιοκατατάξη Αγίου Ιακώβου – Χιλιάδες πιστοί παρουσία Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στη Μονή Οσίου Δαυίδ.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.