Ιερά Μονή Κουδουμά-Χειροθεσία Δόκιμου Μοναχού

Το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου τελέσθηκε εις δόκιμον μοναχόν χειροθεσία του Αναγνώστου Αλεξάνδρου Βιολάκη, στην Ιερά Μονή Κουδουμά από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γορτύνης και Αρκαδίας Μακάριο.

Μονή Κουδουμά: Χειροθετήθηκε Δόκιμος Μοναχός ο Αλέξανδρος Βιολάκης Μονή Κουδουμά: Χειροθετήθηκε Δόκιμος Μοναχός ο Αλέξανδρος Βιολάκης Μονή Κουδουμά: Χειροθετήθηκε Δόκιμος Μοναχός ο Αλέξανδρος Βιολάκης Μονή Κουδουμά: Χειροθετήθηκε Δόκιμος Μοναχός ο Αλέξανδρος Βιολάκης Μονή Κουδουμά: Χειροθετήθηκε Δόκιμος Μοναχός ο Αλέξανδρος Βιολάκης Μονή Κουδουμά: Χειροθετήθηκε Δόκιμος Μοναχός ο Αλέξανδρος Βιολάκης Μονή Κουδουμά: Χειροθετήθηκε Δόκιμος Μοναχός ο Αλέξανδρος Βιολάκης Μονή Κουδουμά: Χειροθετήθηκε Δόκιμος Μοναχός ο Αλέξανδρος Βιολάκης Μονή Κουδουμά: Χειροθετήθηκε Δόκιμος Μοναχός ο Αλέξανδρος Βιολάκης

 

Η Ι. Μονή Κουδουμά επανιδρύθηκε στο τέλος του 19ου αιώνος από του αυταδέλφους Παρθένιο και Ευμένιο, αδελφούς της Ι. Μονής Οδηγήτριας. Αναζητούσαν ησυχαστικό χώρο για περισσότερη άσκηση.

Οι Άγιοι Πατέρες βρήκαν μικρό σπηλαιώδη Ναό και υπολείμματα παλαιών κτιρίων του 14ου αιώνος στην παραλία του Κουδουμά.

Η αγιότητα του βίου των και τα θαύματα τους βοήθησαν στην γρήγορη δημιουργία μιας αδελφότητας και την αναγνώριση της Μονής σε προσκύνημα, το οποίο μέχρι σήμερα ευλαβούνται οι πιστοί.

Το καθολικό της Ι. Μονής τιμάται στην Κοίμηση της Θεοτόκου και συγκεντρώνει πλήθος προσκυνητών το δεκαπενταύγουστο καθώς και στις 10 Ιουλίου, ημέρα της ι. μνήμης των Αγίων Πατέρων των κτητόρων της Μονής.

 

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.