Το κατώφλι της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου πέρασαν το πρωί τα πέντε μέλη της μοναχικής αδελφότητητας της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι, συνοδευόμενα από τους δικηγόρους τους Ανδριάνα Κλαϊδη και Αναστάσιο Βαβούσκο, προκειμένου να επιδόσουν γραπτό υπόμνημα στον Γραμματέα της Ανακριτικής Επιτροπής ιερέα Κυριάκο Κυριάκου.

Οι μοναχοί και οι δικηγόροι παρέμειναν στο γραφείο του ιερέα για πέντε περίπου λεπτά και επέδωσαν το συγκεκριμένο γραπτό υπόμνημα, στο οποίο παραθέτουν ισχυρισμούς για το ότι θεωρούν άκυρη τη διαδικασία ενώπιον του Συνοδικού Δικαστηρίου και της Ανακριτικής Επιτροπής και ζητούν την ακύρωση της.

Κατέστησαν επίσης σαφές ότι άπαντες θα παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη, παρά το γεγονός ότι διαφωνούν. Μέχρι στιγμής πάντως, δεν έχει οριστεί η σειρά εμφάνισης των μοναχών ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής.

Σε δηλώσεις του εξερχόμενος από το Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο, ο εξ Ελλάδος δικηγόρος Αναστάσιος Βαβούσκος ανέφερε ότι μοναχοί και συνήγοροι υπεράσπισης «παλεύουμε για μια δίκαιη και τίμια δίκη και κρίση.»

Την ίδια ώρα, κάλεσε την Ιερά Σύνοδο να ξεκαθαρίσει εάν η απόφαση να καθαιρεθούν οι κληρικοί είναι προειλημμένη ή όχι, καθώς υποστήριξε ότι διαφοροποιεί τη διαδικασία.

Ο Γραμματέας του Συνδέσμου Θεολόγων Γιάννης Αντωνιάδης εξέφρασε την εκτίμηση ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα έχει ληφθεί η απόφαση από το Συνοδικό Δικαστήριο και επισήμανε ότι στο εκκλησιαστικό δίκαιο δεν υπάρχουν περιθώρια ενστάσεων ή εφέσεων επί αποφάσεων.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.