Ανακοίνωση - απάντηση εξέδωσαν το μεσημέρι της Πέμπτης οι δικηγόροι των μοναχών της Μονής Αββακούμ μετά τα δημοσιεύματα για την καταγγελία που υπέβαλε στις Αρχές ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου. Ο Μιχάλης Βορκάς καταγγέλλει ότι ο εξ Ελλάδος δικηγόρος ετοίμασε και υπέβαλε υπόμνημα στην Ανακριτική Επιτροπή της Εκκλησίας της Κύπρου για λογαριασμό των καταγγελλόμενων.

Ο περί δικηγόρων νόμος απαγορεύει ρητά την άσκηση της δικηγορίας από οποιοδήποτε πρόσωπο δεν είναι εγγεγραμμένο στο μητρώο ή δεν έχει ανανεώσει την άδεια, όπως ανέφερε ο κ.Βορκάς.

Στην ανακοίνωσή τους οι δικηγόροι μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι ο κ.Βορκάς παραπλανεί το κοινό, δεν αποκαθιστά την αλήθεια και παραλείπει να αναφέρει την δική του εμπλοκή και συμμετοχή στην υπό διερεύνηση από την Αστυνομία υπόθεση, και την δική του παραδοχή ως Θρονικός Επίτροπος της Μητρόπολης Ταμασού και Ορεινής και Δικηγόρος και/ή νομικός σύμβουλος του Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής Ησαΐας.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Αναφορικά με τα δημοσιεύματα εις τα οποία γίνεται αναφορά στους δικηγόρους των μοναχών της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ και διατυπώνονται οι ισχυρισμοί ότι αυτοί δεν είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο των δικηγόρων της Κύπρου. Για σκοπούς αποκατάστασης της αλήθειας και ενημέρωσης του κοινού, επιθυμούμε να τονίσουμε, ότι η κα. Ανδριάνα Κλαΐδη είναι εγγεγραμμένη δικηγόρος στο Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο, με αριθμό μητρώου 2499 και με άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος για το έτος 2023-24 με αριθμό 2366, ως επίσης και όλοι οι δικηγόροι του γραφείου κατέχουν άδεια εξασκήσεως του επαγγέλματος καθώς και ανανεωμένη για το έτος 2023-24.

Η κα. Ανδριάνα Κλαΐδη είναι επίσης εγγεγραμμένης δικηγόρος στο μητρώο των δικηγόρων της Αγγλίας και Ουαλίας από το έτος 2006. Όσον αφορά τον δικηγόρο κον Αναστάσιο Βαβούσκο, είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, με αριθμό Μητρώου 4071 και επαγγελματική έδρα στη Θεσσαλονίκη οδός Ερμού 1. Περαιτέρω, ο κος Αναστάσιος Βαβούσκος είναι κληρικός της Ορθόδοξης Εκκλησίας και ειδικότερα αναγνώστης της Ιεράς Μητροπόλεως Ελβετίας, χειροθετηθείς από τον Αείμνηστο Μητροπολίτη Ελβετίας Δαμασκηνό. Ενημερώνουμε το κοινό, το άρθρο 2(1) (ii) ρητά προνοεί πως η παρασκευή και/ή μελέτη οποιουδήποτε δικογράφου εκ μέρους πελάτη δια σκοπούς της παραγράφου αυτής «δικόγραφο» περιλαμβάνει κάθε έγγραφο που καταχωρείται στο Δικαστήριο και αποτελεί μέρος της δικογραφίας.

Δεν περιλαμβάνει έκθεση εμπειρογνώμονα ή κατάθεση μάρτυρα που περιέχει έκθεση γεγονότων. Το επίδικο «Υπόμνημα» που στάλθηκε εκ μέρους των εν αργία Αρχιμανδριτών Νεκταρίου και Πορφυρίου προς την ανακριτική επιτροπή της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου με την οποία οι δικηγόροι των μοναχών αξίωσαν την ακύρωση της όλης διαδικασίας, αποτελούσε Έκθεση Εμπειρογνωμοσύνης του Δρ. Αναστάσιου Βαβούσκου ως ειδικός Κανονολόγος και Εμπειρογνώμονας επί του Εκκλησιαστικού Δικαίου. Συνεπώς, δεν αποτελούσε «δικόγραφο» υπό την πιο πάνω έννοια και Ερμηνεία του Νόμου.

Οι πιο πάνω δικηγόροι επιφυλάσσουν άπαντα τα δικαιώματά τους εναντίων όλων εν σχέση με την ανυπόστατη και κακόβουλη καταγγελία που έχει γίνει στην Αστυνομία, σκοπός της οποίας είναι να βλάψει τα επαγγελματικά και προσωπικά δικαιώματά των δικηγόρων και την νομική τους υπόσταση.

Επιπρόσθετα, η κακόβουλη καταγγελία από τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο δια του Προέδρου της, είχε ως απώτερο σκοπό τον επηρεασμό της εν εξελίξει υπόθεσης των πελατών τους. Προκαλεί εντύπωση το γεγονός, ότι ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου κος. Μιχάλης Βορκάς, ο οποίος διορίστηκε για προάσπιση των δικαιωμάτων των δικηγόρων – μελών του, παραπλανεί το κοινό, δεν αποκαθιστά την αλήθεια και παραλείπει να αναφέρει την δική του εμπλοκή και συμμετοχή στην υπό διερεύνηση από την Αστυνομία υπόθεση, και την δική του παραδοχή ως Θρονικός Επίτροπος της Μητρόπολης Ταμασού και Ορεινής και Δικηγόρος και/ή νομικός σύμβουλος του Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής Ησαΐας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.