Με το «ένα πόδι» εκτός υπεράσπισης Νεκτάριου η Κλαϊδή. Αρχές εβδομάδας το πόρισμα στο συνοδικό.

Εξετάζει ενδεχόμενο να αποσυρθεί η Κλαϊδή από την υπεράσπιση Νεκτάριου, το ίδιο και ο Άθως Κανναουρίδης – Αρχές της ερχόμενης βδομάδας το πόρισμα στο συνοδικό δικαστήριο, με την καθαίρεση να είναι το επικρατέστερο σενάριο – Συνεχίζονται οι καταθέσεις για το οικονομικό σκέλος του σκανδάλου

Συνεχείς είναι οι εξελίξεις στο υπό διερεύνηση οικονομικό και ηθικό σκάνδαλο που ξέσπασε στη Μονή του Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι τον περασμένο Μάρτιο και συνεχίζει να απασχολεί την κοινή γνώμη.

Στο δικαστήριο βρίσκεται υπόθεση οικονομικής φύσεως σε βάρος του εν αργία Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου ενώ συντάσσεται αυτές τις ώρες το πόρισμα της ανακριτικής επιτροπής για το εκκλησιαστικό κομμάτι.

Αρμόδια πηγή ανέφερε στη Cyprus Times πως αυτό βρίσκεται προς το τέλος.

Αδήλωτα άνω του 1 εκατομμυρίου και 12 ακίνητα στο όνομα του Νεκτάριου. Δεν αποκλείουν νέες συλλήψεις
Δεν αποκλείονται νέες συλλήψεις για το σκάνδαλο Αββακούμ, λέει και ο Ανδρέου
14 μάρτυρες φαίνεται να εξαπατήθηκαν από τον εν αργία Αρχιμανδρίτη. «Τεράστιων διαστάσεων υπόθεση» είπε ο δικαστής
Με το «ένα πόδι» εκτός υπεράσπισης Κλαϊδή και Κανναουρίδης

Νέα εξέλιξη φαίνεται ότι μπερδεύει και άλλο την κατάσταση καθώς πληροφορίες αναφέρουν πως η συνήγορος υπεράσπισης του εν αργία Αρχιμανδρίτη Ανδριάνα Κλαϊδή και ο δικηγόρος Άθως Κανναουρίδης βρίσκονται ένα βήμα πριν να αποσυρθούν από την υπεράσπιση του εν αργία Αρχιμανδρίτη.

Καλά ενημερωμένη πηγή που μίλησε στη Cyprus Times ανέφερε πως τόσο η κ.Κλαϊδή όσο και ο κ.Κανναουρίδης εξετάζουν αυτή την ώρα σοβαρά το ενδεχόμενο να αποσυρθούν από την υπεράσπιση, καθως φαίνεται ότι προέκυψαν νέες υποθέσεις και νέα στοιχεία για τα οποία δεν είχαν γνώση και δεν τους είχαν αποκαλυφθεί από την αρχή.

Ως εκ τούτου στην υπεράσπιση του εν αργία Αρχιμανδρίτη εάν αποσυρθούν οι δύο, θα παραμείνει ο κ. Αναστάσιος Βαβούσκος.

Ζήτησε εικόνα και ήχο στις κάμερες ο Νεκτάριος;

Στο μεταξύ ο ύποπτος συνεχίζει να τελεί υπό 8 ήμερη κράτηση με διάταγμα δικαστηρίου καθώς εναντίον του διερευνώνται 11 αδικήματα που έχουν σχέση με συνομωσία για καταδολίευση, κλοπή από αντιπρόσωπο, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, εξασφάλιση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, πλαστογραφία, κλοπή, ψευδής φορολογική δήλωση, φορολογικά αδικήματα κ.α.

Ο εν αργία Αρχιμανδρίτης ανακρίθηκε εκ νέου από τους ανακριτές οι οποίοι προσπαθούν να λύσουν το παζλ της υπόθεσης και να βρουν νέα στοιχεία.

Οι ανακριτές του τμήματος Οικονομικού Εγκλήματος συνεχίζουν την ίδια ώρα τη λήψη καταθέσεων από διάφορα πρόσωπα που σχετίζονται με τη Μονή καθώς και από τους άλλους εν αργία μοναχούς.

Πέραν της έκθεσης του τμήματος φορολογίας καθώς και πιστών που θα κληθούν ως μάρτυρες για τάματα που φαίνεται να έκαναν τα οποία δεν είχαν «αντίκρισμα» σύμφωνα με όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο, τον ύποπτο «καίει» και τεχνικός της εταιρείας που εγκατέστησε τις κάμερες στο μοναστήρι.

Τεχνικός φαίνεται σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία να κλήθηκε από τον εν αργία Αρχιμανδρίτη ώστε να εγκαταστήσει κάμερες οι οποίες κατά δικές του υποδείξεις κατέγραφαν ήχο και εικόνα. Η εγκατάσταση φαίνεται να πληρώθηκε σε μετρητά από τον ίδιο τον ηγούμενο.

Πάντως, σύμφωνα με την Επίτροπο Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Ειρήνη Λοϊζίδου διαπιστώθηκε πως από την όλη διαχείριση των καμερών προκύπτουν ποινικά αδικήματα κάτι για το οποίο ενημερώθηκε και η Αστυνομία.

Πιθανόν την Τρίτη το πόρισμα στο εξαμελές συνοδικό δικαστήριο

Εκκλησιαστικές πηγές αναφέρουν στη Cyprus Times πως το πόρισμα συντάσσεται και είναι θέμα ωρών να παραδοθεί στο εξαμελές συνοδικό δικαστήριο. Επικρατέστερη ημέρα για παράδοση του πορίσματος είναι η ερχόμενη Τρίτη με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως η καθαίρεση των δύο εν αργία Αρχιμανδριτών Νεκτάριου και Πορφύριου είναι το επικρατέστερο σενάριο.

Πάντως, μετά την παράδοση του πορίσματος το συνοδικό δικαστήριο θα μελετήσει το πόρισμα και εάν είναι καταδικαστικό, τότε θα κληθούν σε απολογία. Θεωρείται δεδομένο πως σε μία τέτοια περίπτωση θα καταχωρηθεί έφεση από πλευράς μοναχών.

Εμμένουν σε μη νομιμότητα της Ανακριτικής

Στο μεταξύ σε χθεσινή ανακοίνωσή τους οι δικηγόροι των μοναχών εμμένουν στη μη νομιμότητα της ανακριτικής επιτροπής.

Συγκεκριμένα αναφέρουν πως «κατά το άρθρο 12 του Παραρτήματος του Καταστατικού Χάρτη, η Ανακριτική Επιτροπή είναι πενταμελής (τρεις Αρχιερείς και δύο κληρικοί) και θεωρούν ως εκ τούτου ότι η Ανακριτική Επιτροπή δεν είναι νόμιμη, αφού είναι τριμελής και όχι πενταμελής».

Επίσης, υποστηρίζουν πως οι δύο κληρικοί που διεξάγουν ανακρίσεις, «αφού δεν είναι μέλη της, είναι παράνομοι και για τον ίδιο λόγο είναι παράνομες και άκυρες και οι καταθέσεις που λαμβάνουν».

«Το πόρισμα της Ανακριτικής Επιτροπής, που στηρίζεται στο πόρισμα του Ανακριτή, πρέπει να είναι επίσης υποχρεωτικά απαλλακτικό για τους κατηγορουμένους -όποιοι τελικά είναι αυτοί- διότι το μεν οπτικοακουστικό υλικό, εκτός του ότι δεν στοιχειοθετεί κανένα σεξουαλικό παράπτωμα είναι και παράνομο αποδεικτικό μέσο και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί, οι δε μαρτυρικές καταθέσεις είναι παράνομες και για τον λόγο αυτό άκυρες», αναφέρουν.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.