Επανέρχονται οι δύο μοναχοί δια των δικηγόρων τους – Καταγγέλλουν άρνηση της Αστυνομίας να δεχτεί την καταγγελία της – Λένε ότι τους έδιωξαν – Καταγγέλλουν μεταξύ άλλων απαγωγή και παράνομη στέρηση της ελευθερίας τους.

Πολλά φαίνεται πως θα είναι τα επεισόδια που θα δούμε μέχρι να φτάσει στο τέλος της η υπόθεση με τα υπό διερεύνηση σκάνδαλα στη Μονή του Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι.

Σε συνέχεια της καταγγελίας Ταμασού, οι δύο μοναχοί, δια των δικηγόρων τους ισχυρίζονται τώρα ότι χθες επιχείρησαν να κάνουν και οι ίδιοι καταγγελία και πως μετέβησαν σε τέσσερις αστυνομικούς σταθμούς, ωστόσο ουδείς κατέγραψε την καταγγελία τους. «Κάθε αστυνομική διεύθυνση αρνήθηκε να λάβει την καταγγελία τους και τους έδιωξαν» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση τους.

Καταγγέλλουν δημοσίως απαγωγή τους, την παράνομη στέρηση της ελευθερίας τους, την παράνομη κατακράτηση των περιουσιακών τους στοιχείων, την εξασφάλιση της υπογραφής τους υπό πίεση και απειλών επί εγγράφων.

Υπενθυμίζεται ότι, από πλευράς Αστυνομίας αναφέρεται ότι τους συστήθηκε υπομονή εφόσον η υπόθεση τελεί υπό διερεύνηση και έτσι κι αλλιώς θα κληθούν να καταθέσουν.

Πήγαν και οι μοναχοί στην Αστυνομία να καταγγείλουν τον Ταμασού – Εν αναμονή εξελίξεων
Σείεται συθέμελα η Εκκλησία, ξεκινά έρευνες η Αστυνομία
Στο εξαμελές Συνοδικό Δικαστήριο οι δύο μοναχοί
Όπως αναφέρθηκε και σε προηγούμενο δημοσίευμα, ο Μητροπολίτης Ταμασού έδωσε χθες πολύωρη κατάθεση στους αστυνομικούς ανακριτές, που διερευνούν οικονομικής φύσεως αδικήματα στη Μονή του Οσίου Αββακούμ.

Αυτούσια η ανακοίνωση τους:

Ενημερώνουμε το κοινό πως δύο μοναχοί της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ είχαν εμφανιστεί σε τέσσερις Αστυνομικούς Σταθμούς της επαρχίας Λευκωσίας ώστε να καταγγείλουν τον Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής διά την απαγωγή τους, την παράνομη στέρηση της ελευθερίας τους, την παράνομη κατακράτηση των περιουσιακών τους στοιχείων, την εξασφάλιση της υπογραφής τους υπό πίεση και απειλών επί εγγράφων, ώστε να ενοχοποιήσουν τον Γέροντα Νεκτάριο και τον Αρχιμανδρίτη Πορφύριο, εντούτοις όμως κάθε αστυνομική διεύθυνση αρνήθηκε να λάβει την καταγγελία τους και τους έδιωξαν. Οι εν λόγω μοναχοί έχουν προχωρήσει σε άμεση καταγγελία εις στον Πρόεδρο και Μέλη της Ανεξάρτητης Αρχής Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας. Επίσης, έχουν γνωστοποιήσει το παράπονο τους εις στο Αρχηγείο της Αστυνομίας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.