Σήμερα, Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος, χοροστάτησε στον Όρθρο και προέστη της Θείας Λειτουργίας στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τέλεσε το Μνημόσυνο για τα 81 θύματα που έχασαν την ζωή τους στην ναυτική τραγωδία του «Eξπρές Σαμίνα» (26-9-2000) και ευχήθηκε ο Κύριός μας να τους αναπαύει «εν σκηναίς δικαίων και αγίων», να χαρίζει δε στους πονεμένους συγγενείς και οικείους τους την εξ ύψους παρηγορίαν. Αμέσως μετά μετέβη στο Ακρωτήριο «Κορακιές» όπου στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου τέλεσε Επιμνημόσυνη Δέηση.

Τον Θείο Λόγο κατά Θεία Λειτουργία κήρυξε ο π. Αρσένιος Μελλισιανός. Των Ιερών Ακολουθιών συμμετείχαν εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Σωμάτων Ασφαλείας, Τοπικών Φορέων καθώς και οι συγγενείς των θυμάτων αλλά και πολλοί Πάριοι.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο σημείο που βρίσκεται ο ανδριάντας του τότε Λιμενάρχη Πάρου Δημητρίου Μάλαμα (εκ Νάξου), ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή την φοβερή εκείνη νύχτα του ναυαγίου προσφέροντας θυσιαστικά τις υπηρεσίες του και τέλεσε Τρισάγιο.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.