«Δεν σας κρύπτω ότι μετέφερα Θεία Κοινωνία από την Λάρισα στην Αθήνα, για να κοινωνήσω κάποιους ανθρώπους. Και ευτυχώς που κοινώνησα κάποιο πρόσωπο, ύστερα από δυο μέρες πέθανε. Θα ήταν αδύνατο να βρουν ιερέα στην Πολυκλινική Αθηνών. Και επήρα Θεία Κοινωνία από την Λάρισα και μετέφερα εκεί ή όπου αλλού. Έχω μεταφέρει και εκτός Λαρίσης μακριά Θεία Κοινωνία. Παλαιά όχι μόνο κληρικοί, αλλά και λαϊκοί είχαν επάνω τους Θεία Κοινωνία και κοινωνούσαν πολύ τακτικά.

Αυτό σήμερα απαγορεύεται γιατί δεν υπάρχει λόγος, δεν υπάρχει ανάγκη ο λαϊκός να το κάνει. Στην Αρχαία Εκκλησία όμως υπήρχε ανάγκη και γίνονταν από λαϊκούς η μεταφορά της Θείας Κοινωνίας είτε για ιδία χρήση είτε για χρήση ασθενών και ετοιμοθανάτων ή μαρτύρων στην φυλακή».
Απόσπασμα από τη σειρά ομιλιών : Α’ Βασιλειών, Ομιλία 5η, 13-9-1978
Σημ. Δεν γνωρίζουμε τι δοκιμασίες θα επιτρέψει ο Άγιος Τριαδικός Θεός όσον αφορά τη μετάδοση ή τον τρόπο μετάδοσης της Θείας Κοινωνίας από τις Εκκλησίες. Όμως αυτή η πληροφορία που μας έδωσε ο μακαριστός Γέροντας Αθανάσιος είναι πολυτιμότατη και αξιοποιήσιμη σε πολύ δύσκολες καταστάσεις.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 4.33 (3 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.