«Θέλει ο Χριστός να σου βγάλει τ’ αγκάθια κι εσύ θέλεις την ησυχία σου» Η ιερά μνήμη (κοίμησις) του Οσίου και Θεοφόρου πατρός ημών Αμφιλοχίου, του νέου ασκητού του Πατμίου, εορτάστηκε εις την Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου, με Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων, ιερουργούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου κ. Αμφιλοχίου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό (Ευαγγελισμός της Θεοτόκου).

Κατά τη διάρκεια της Προηγιασμένης Θείας Λειτουργίας τέθηκε προς προσκύνηση τεμάχιο Ιερού Λειψάνου του οσίου πατρός ημών Αμφιλοχίου του Πατμίου. Ο ιερουργών Ιεράρχης αναφερόμενος εις τον βίο και την πολιτεία του Οσίου Αμφιλοχίου σημείωσε: «Η χάρις του Θεού φανερώνει, στους αποκαλυπτικούς καιρούς μας, ιερά πρόσωπα οσίων και αγίων της πίστεως μας, επιστηριγμό του αγώνα και της πνευματικής μας ζωής, αντίδοτο της ολιγοπιστίας μας.

Ο όσιος και θεοφόρος πατήρ ημών Αμφιλόχιος, ο νέος ασκητής, ο Πάτμιος, αποτελεί κορωνίδα αυτής της φανέρωσης και χάριτος, της αγιότητας. Ο αγιασμένος και ασκητικός του βίος και η πολιτεία του φανερώνουν πως η αγιότητα δεν είναι υπόθεσις των πρώτων χριστιανικών αιώνων, «τω καιρώ εκείνω», αλλά ένα διαρκές παρόν εις την ιστορική πορεία και ζωή της Εκκλησίας. Προϋπόθεση ο έμπονος πνευματικός αγώνας, η άσκηση. «Θέλει ο Χριστός να σου βγάλει τα αγκάθια, διότι είναι κηπουρός και εσύ θέλεις την ησυχία σου», σημειώνει ο όσιος Αμφιλόχιος. Ας αγωνιστούμε όλοι μας, με την ταπείνωση, την μετάνοια μας, και τον αγώνα μας, αυτά τα… «αγκάθια» που εμποδίζουν την χάρι του Θεού να τα ξεριζώσουμε από τις ψυχές και τις καρδιές μας», κατέληξε ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.