Από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μίλησε για τη λήψη νέων μέτρων- αν χρειαστεί -την περίοδο των Χριστουγέννων .

Τόνισε την επικινδυνότητα της μετάλλαξης όμικρον και για τους εμβιολιασμούς.

“Είναι ανησυχητική η μετάλλαξη όμικρον και χρειάζεται επιτάχυνση των εμβολιασμώνμε την τρίτη δόση. Είμαστε η πρώτη χώρα που το έχει κάνει και αν χρειαστεί τα Χριστούγεννα θα πάρουμε νέα μέτρα” τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται από χθες ο Έλληνας πρωθυπουργός , ο οποίος σήμερα θα μετάσχει στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου όπου θα συζητηθούν τα θέματα της πανδημίας, της μετάλλαξης «Όμικρον» ενώ στο τραπέζι θα τεθεί γι άλλη μια φορά η προσπάθεια για αύξηση των εμβολιασμών.

Την Σύνοδο θα απασχολήσει επίσης, η ενεργειακή κρίση και η αύξηση των τιμών σε όλη την Ευρώπη αλλά και η κατάσταση στην Ουκρανία και το Μεταναστευτικό.

Οι 27 ηγέτες, θα κληθούν να εισηγηθούν και να πάρουν αποφάσεις για τις εξελίξεις στα σύνορα με τη Λευκορωσία και για οριζόντια μέτρα έναντι όσων εργαλειοποιούν το Μεταναστευτικό, κάτι το οποίο θεωρούν πιο αναγκαίο από ποτέ.

Οι ηγέτες θα ανταλλάξουν και για πρώτη φορά απόψεις για το νέο στρατηγικό δόγμα της Ε.Ε, με βάσει το έγγραφο που έχει καταθέσει προς συζήτηση ο Ύπατος Εκπρόσωπος για την Εξωτερική Πολιτική της Ε.Ε., Ζοζέπ Μπορέλ.

Η θέση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης είναι ότι το κείμενο πρέπει να ανταποκρίνεται στις απειλές που δέχεται η Ένωση.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.