Βάρβαρος και απαράδεκτος ο τρόπος με τον οποίο εξέφρασαν την διαφωνία τους για την εμφάνισή τους αναφέρει ο Μητροπολίτης.

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Φιλόθεος καταδικάζει με δήλωσή του την ομοφοβική επίθεση σε δύο non binary άτομα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης , το βράδυ του Σαββάτου.

«Με πόνο καρδιάς ανέγνωσα στα Μέσα Ενημέρωσης την είδηση περί της επίθεσης που δέχτηκαν δυο πρόσωπα στην Θεσσαλονικη, από άλλους ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και πολλοί ανήλικοι, οι οποίοι εξέφρασαν με αυτό τον βάρβαρο και απαράδεκτο τρόπο την διαφωνία τους για την εμφάνισή τους αναφέρει στη δήλωσή του ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης και σημειώνει:

«Το τελευταίο αυτό περιστατικό βίας, μαζί με άλλα που έχουν προηγηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα (ενδοοικογενειακής και ενδοσχολικής βίας, βίας κατά ανηλίκων, ανθρωποκτονίες, επιθέσεις εναντίων Ιερών Ναών κ.ά), δημιουργούν στην τοπική μας κοινωνία τεράστια ανησυχία ως προς τις επικίνδυνες διαστάσεις που λαμβάνουν αυτά τα φαινόμενα.

Ως Επίσκοπος της Ορθόδοξου Εκκλησίας της Θεσσαλονίκης, δηλώνω ότι η βία δεν εκφράζει τον τρόπο της ζωής των ορθοδόξων χριστιανών.

Η χρήση βίας δεν δικαιολογείται για κανένα λόγο, απεναντίας καταδικάζεται απερίφραστα και δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το Ευαγγελικό ήθος.

Ο Χριστός μας δεν «σταυρώνει», αλλά σταυρώνεται ο Ίδιος, δεν βιαιοπραγεί, αλλά δέχεται ο Ίδιος τη βία, δεν λοιδωρεί ποτέ την οποία ανθρώπινη συμπεριφορά, αλλά ακόμη κι όταν ο Ίδιος λοιδορείται και βλασφημείται, ευλογεί τους πάντες και καλεί προς μετάνοια.

Ας γίνουμε όλοι μας περισσότερο ανθρώπινοι χωρίς να εκπίπτουμε απο τις αρχές μας και ας μάθουμε να αγαπάμε αλλήλους, όπως ο Χριστός μας δίδαξε: ‘’να αγαπάτε τους εχθρούς σας και να κάνετε το καλό, δίχως να ελπίζετε σε καμιά ανταπόδοση’’ (Λουκ. 6. 35).

Προς τον σκοπό αυτό και επειδή η χρήση της βίας απασχολεί έντονα ιδίως τους νέους ανθρώπους και αποτελεί ένα φαινόμενο που προκαλεί προβλήματα στις διαπροσωπικές σχέσεις των εφήβων, οδηγεί στον φόβο και την κοινωνική απομόνωση, διαταράσσοντας την καθημερινότητά τους, η Ιερά μητρόπολη Θεσσαλονίκης συνεργάζεται ήδη με τοπικούς φορείς, με τους οποίους τις επόμενες ημέρες θα προχωρήσει στην ανακοίνωση συγκεκριμένων δράσεων για την πρόληψη φαινομένων βίας».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.