Σάλος ξέσπασε με τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης Παύλου.

Στο κήρυγμά του μετά την ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Κοζάνη το βράδυ της Παρασκευής, ο Μητροπολίτης Παύλος ανέφερε χαρακτηριστικά πως «εάν δεν επιστρέψει η γυναίκα στο βασίλειό της που είναι το σπίτι της και να μαζέψει ως η κλώσα τα πουλάκια της κάτω από τις πτέρυγές της, έτσι θα πορεύονται τα παιδιά να εγκληματούν το ένα στο άλλο. Η γυναίκα είναι το ωραιότερο πλάσμα που έφτιαξε ο Θεός, το πλέον ευαίσθητο πλημμυρισμένο από αρετές για τη μητρότητα και τη συζυγία»

Ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης παρομοίασε με κλώσες τις γυναίκες -«Να γυρίσουν σπίτια τους» [βίντεο]

Νέες δηλώσεις από τον Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης
Οι δηλώσεις του προκάλεσαν σάλο, με τον Μητροπολίτη να επανέρχεται σε νέες δηλώσεις, τονίζοντας πως έχουν παρερμηνευτεί τα λόγια του.

«Είπα τη γυναίκα κλώσα; Είπα ότι εάν η κλώσα φύγει από τα πουλιά της, καταστράφησαν τα πουλιά της. Έτσι και η μάνα, όταν εγκαταλείπει τα παιδιά της γίνονται συμμορίες. Αυτές οι συμμορίες δεν σας ενοχλούν; Δεν τα αγαπάτε αυτά τα παιδιά; Έλεος πια! Γίνετε άνθρωποι, μανάδες θέλουμε».

«Εγώ δεν είπα τις γυναίκες κλώσες, είπα να είναι μάνες, παρομοίωση έκανα», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, στις δηλώσεις του Μητροπολίτη Παύλου τοποθετήθηκε η Μαρία Κεφάλα, υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, η οποία ανέφερε στο Mega πως ο «ρόλος της γυναίκας σήμερα είναι πολύπλευρος και αυτό το γνωρίζουν όλοι».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.