ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: Για όλα μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων σε μια συγκλονιστική συνέντευξη στον δημοσιογράφο Πάνο Γκόρη και στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE. Έθιξε το ζήτημα του κορονοιού, τις επιπτώσεις στις ανθρώπινες σχέσεις, το τεράστιο έργο που προσφέρει η Ορθόδοξη Εκκλησια στο Κονγκό, τις σημαντικές διακρίσεις, αλλά και τον πολεμο που δέχθηκε.

Σεβασμιώτατε πως βιώσατε την Πανδημία του Κορονοιού στην Επαρχία σας;

Η Πανδημία έχει φτάσει και στην Αφρική. Αντιλαμβάνεστε ότι οι συνθήκες δεν διευκολύνουν στο να μπορεί ο ιός να εξακριβωθεί , να περιοριστεί, οι άνθρωποιοι πρέπει να βγουν κάθε μέρα έξω , δεν έχουν ρεύμα, δεν έχουν ψυγείο. Δεν υπήρχαν ποτέ υποδομές για να υπάρξουν τώρα. Ήδη το Κονγκό πλήττεται από τον Κορονοιό, είναι ο Στρατός που έχει αναλάβει τη διαχείριση της καταστάσεως, οι Ναοί και τα Τζαμιά έχουν κλείσει έως και τις 30 Μαίου και είμαστε εν αναμονή του νέου προεδρικού διατάγματος προς ενημέρωσιν του πότε θα ανοίξουν.

Ελπίζω ο Θεός να βοηθήσει μαζί με τις υψηλές θερμοκρασίες έτσι ώστε το φαινόμενο να περιοριστεί. Οι άνθρωποι βρίσκονται εις το έλεος των ασθενειών, τις οποίες δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν.

Αναφορικά με το Ιεραποστολικό έργο τις σημαντικές διακρίσεις και τη δικαίωση από τις δικαστικές περιπέτειες υπογράμμισε:

Η Ορθοδοξία εισήλθε στο Κονγκό το 1984 από ένα περιοδικό που πήρε στα χέρια του ένας Κονγκολεζος αξιωματικός.

Η συνέχεια στο άρθρο Μητροπολίτης Μπραζαβίλ για όλα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: Δεχθήκαμε πόλεμο αλλά καταφέραμε να προχωρήσουμε

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.