Τους ευκλεείς των Σπετσών γόνους Νικόλαο, Σταμάτιο και Ιωάννη, οι οποίοι μαρτύρησαν στη Χίο, εόρτασαν για πρώτη φορά στη Μητρόπολη Λήμνου, στα πλαίσια των εορταστικών επετειακών εφετινών εκδηλώσεων, με αφορμή τη χθεσινή μνήμη τους και την αφιέρωση αυτού του έτους, από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας, στους «προδρόμους» του εθνικού αγώνα αγίους Νεομάρτυρες.

Ο νέος Μητροπολίτης κ. Ιερόθεος εόρτασε, για πρώτη φορά στο ακριτικό νησί της Λήμνου με κάθε τιμή και πανηγυρική θεία Λειτουργία τις καθαγιασμένες μορφές των συμπατριωτών του αγίων Νεομαρτύρων, οι οποίοι, όπως εμπνευσμένα σημείωσε στο κήρυγμά του, στη νεαρή ηλικία τους δίδαξαν έμπρακτα, περισσότερο από τους «μεγάλους» της εποχής, αρνούμενοι να προδώσουν την πίστη του Χριστού την αγία, τονώνοντας και ενδυναμώνοντας με το μαρτύριο που υπέστησαν, το πνεύμα και το αγωνιστικό φρόνημα των ηρώων που έκαναν αργότερα θυσία τη ζωή τους για της πατρίδος την Ελευθερία.

Η Ιερά Μητρόπολις Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου συμμετέ-χοντας στην πολυσήμαντη αυτή εθνική επέτειο που εορτάζεται από την Εκκλησία της Ελλάδος, σε όλη την επικράτεια, διά των Ιερών Μητροπόλεων με 261 εκδηλώσεις, λαμβάνει μέρος με περηφάνεια, με προγραμματισμένες Θείες Λειτουργίες σε επετειακές ημέρες και με διαλέξεις και εκδηλώσεις, που έχουν ήδη γνωστοποιηθεί, δια του εκδοθέντος ειδικού εορταστικού τεύχους της Ιεράς Συνόδου.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ιερόθεος κάλεσε, τέλος, το ποίμνιό του να συμμετάσχει σε όλα τα επετειακά γεγονότα, βλέποντας ως ευκαιρία τους εορτασμούς και τη λειτουργική μνήμη της Εκκλησίας, για αναβαπτισμό στο πνεύμα και αναστοχασμό των αξιών και των γεγονότων, που σφυρηλάτησαν την ελληνορθό-δοξη ταυτότητά μας στο παγκόσμιο στερέωμα.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.