Την πάγια θέση του Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμωνος ότι οι Θρακικές Λαογραφικές Γιορτές, οι οποίες πραγματοποιούνται την περίοδο του Τριωδίου, πρέπει να υπηρετούν τον σκοπό τους, εκφράζει σε ανακοίνωσή της η Ιερά Μητρόπολη.

Η πόλη της Ξάνθης συγκεντρώνει κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες την περίοδο του καρναβαλιού με τις τοπικές αρχές να προγραμματίζουν σειρά εκδηλώσεων. “Πρωτίστως να διατηρούν τον λαογραφικό τους χαρακτήρα, να είναι όντως πολιτιστικές και να μη προσβάλουν και ευτελίζουν τα όσια και ιερά του λαού μας αλλά και την ανθρώπινη ύπαρξη”, αναφέρει η Μητρόπολη για τις εκδηλώσεις.

Η Μητρόπολη Ξάνθης τονίζει ότι “είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αντιληφθούμε όλοι μας την μεγάλη ευθύνη που φέρουμε για την ποιότητα των θεαμάτων που προσφέρουμε στους πολίτες της πόλης μας, ιδιαίτερα για τα πρότυπα που προβάλλουμε στα παιδιά μας, με τον μανδύα της διασκέδασης, χωρίς ίχνος παιδαγωγικού χαρακτήρα” και αυτό “ώστε να μην υποκριτικά αναρωτιόμαστε αργότερα γιατί η κοινωνία μας τελεί υπό διαρκή διάβρωση”, καταλήγει.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.