Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η περίοδος φιλοξενίας ατόμων Α.μ.Ε.Α., η οποία έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του «Φιλοξενείου Νέων» της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, στην πανέμορφη περιοχή του Σοχού.

Συνολικά, φιλοξενήθηκαν περίπου 28 παιδιά του Κέντρου Α.μ.Ε.Α. «Ο ΣΩΤΗΡ» από την Θεσσαλονίκη και το Κολχικό, συνοδεία 17 Εκπαιδευτών – Θεραπευτών και 3 ατόμων βοηθητικού προσωπικού.

Κατά την διάρκεια της παραμονής τους τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την ομορφιά του τοπίου και της φύσεως, δίδοντας τους ταυτόχρονα την δυνατότητα να ασχοληθούν με ψυχοκινητικά, μουσικοκινητικά, μουσικοθεραπευτικά και παιδαγωγικά παιχνίδια.

Επίσης, απασχολήθηκαν με τις εικαστικές κατασκευές χρησιμοποιώντας αποκλειστικά υλικά του περιβάλλοντος χώρου μέσα στο πλαίσιο της έργοθεραπευτικής αγωγής τους.

Επιπλέον τους δόθηκε η ευκαιρία λόγω του χώρου, να έρχονται σε καθημερινή επαφή με την πνευματική ζωή της Εκκλησίας μας, συμμετέχοντας ενεργά και ψάλλοντας στις Ιερές Ακολουθίες που τελούνταν, κατόπιν ευλογίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, βοηθώντας τα περισσότερο και με αυτό τον τρόπο, στην κοινωνική ενσωμάτωσή τους και στην περαιτέρω ανάπτυξη του θρησκευτικού τους συναισθήματος, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην σωματική και ψυχική τους υγεία.

Κατά την διάρκεια της παραμονής τους στις εγκαταστάσεις του «Φιλοξενίου Νέων Σοχού», Κληρικοί της Ιεράς μας Μητροπόλεως, επισκέπτονταν καθημερινά τον χώρο, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους και φροντίζοντας τόσο για την επάρκεια των υλικών αγαθών και τον τροφίμων όσο και για την πνευματική καλλιέργεια των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Μετά το πέρας της Φιλοξενείας ατόμων Α.μ.Ε.Α., στις εγκαταστάσεις του «Φιλοξενείου Νέων Σοχού», μετέβησαν ενορίτες εκ του Ιερού Ναού του Αγίου Αθανασίου Θεσσαλονίκης, όπου μετείχαν στο 5θήμερο πρόγραμμα Αναψυχής των Οικογενειών, εις το οποίο υπεύθυνος ήταν ο Ιατρός π. Αντώνιος Στυλιανάκης.
Μητρόπολη Λαγκαδά: Ολοκληρώθηκε η περίοδος φιλοξενίας ατόμων Α.μ.Ε.Α

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.