Γράφει η Μητρόπολη:

Παρακολουθείστε βίντεο από τα Εγκαίνια του ιστορικού Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Κρυσταλλοπηγής, τα οποία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ.κ. Σεραφείμ, το Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017.

Στα Εγκαίνια συμμετείχε πλήθος πιστών από την Κρυσταλλοπηγή, τα γύρω χωριά, από την πόλη της Καστοριάς, καθώς και πολλοί Ιερείς της Μητροπόλεως.

Το βίντεο είναι παραγωγή του studio trasias.

Τα Εγκαίνια του ιστορικού Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου στην Κρυσταλλοπηγή Φλωρίνης τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ το Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017.

Το Ιερό Θυσιαστήριο του Ναού είχε καταστραφεί ολοσχερώς και οι κάτοικοι της περιοχής ζήτησαν από τον Επίσκοπό τους να δοθεί και πάλι ο Ναός του Αη-Γιώργη στη λατρεία του Θεού.
Στα Εγκαίνια συμμετείχε πλήθος πιστών από την Κρυσταλλοπηγή, τα γύρω χωριά, από την πόλη της Καστοριάς, καθώς και πολλοί Ιερείς της Μητροπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος κατά τη διάρκεια των Εγκαινίων εξηγούσε τα τεκταινόμενα της Ιεράς Ακολουθίας, ενώ προέτρεψε τους χριστιανούς της Κρυσταλλοπηγής να τιμούν και να εορτάζουν την ημέρα αυτή.

Στο τέλος της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε σε Οικονόμο τον Εφημέριο της Κρυσταλλοπηγής π. Γεώργιο Παντόπικο και του ευχήθηκε ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός, διά πρεσβειών του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου, να σκέπει και να φρουρεί τη διακονία του στα σύνορα της Πατρίδος μας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.