Ι.Μ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Τη μνήμη του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, Αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης, τίμησε χθες η Ιερά Μητρόπολη Καστορίας με τον Σεβασμιώτατο κ. Καλλίνικο να τελεί Θεία Λειτουργία στο Ιερό Παρεκκλήσιο των Αγίων Ταξιαρχών στην περιοχή Απόζαρι της Καστοριάς.
Μαζί με τον Σεβασμιώτατο, ιερούργησαν οι εφημέριοι του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Καστοριάς, στον οποίο ανήκει το παρεκκλήσι, π. Μιχαήλ Λιάνος και π. Χρήστος Μεσημέρης, καθώς και οι διάκονοι π. Παύλος και π. Παντελεήμων.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος, απευθυνόμενος κυρίως στους μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου που εκκλησιάσθηκαν, αναφέρθηκε στην βασική διδασκαλία του Αγίου Γρηγορίου για την θεογνωσία και σε βασικά γεγονότα της νεανικής του ηλικίας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος είπε πως χάρηκε ιδιαιτέρως που λειτούργησε στον εξαιρετικής ομορφιάς και αρχιτεκτονικής Ναό των Ταξιαρχών.

Επίσης, είπε, πριν ένα χρόνο ακριβώς, κατά την εορτή του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά λειτούργησε για πρώτη φορά στην Καστοριά και χάρηκε ιδιαιτέρως γιατί στον Ναό μία από τις τέσσερεις αγιογραφίες του 15ου αιώνα που σώθηκαν, είναι αυτή του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά.

Μετά την θεία Λειτουργία, οι διδάσκαλοι ζήτησαν από τον Σεβασμιώτατο να τους ξεναγήσει στον Ναό και στις αρχαίες τοιχογραφίες, κάτι που έκανε ευχαρίστως.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.