Χριστούγεννα 2017-Κάλυμνος
Γράφει η Μητρόπολη Καλύμνου

Ετη πολλα σε ολους ! Μοιραζόμαστε τμήμα απο μήνυμα του μακαριστού αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, Χριστούγεννα 1998.

“ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΗΜΕΡΑ και ευφραίνεται ο ουρανός και η γη, η δε ανθρωπότητα χρωστά στον σαρκωθέντα Θεόν ευγνωμοσύνη μέχρι συντελείας του αιώνος αφού διά της Γεννήσεώς Του ανέτειλε στον κόσμο το φως το της γνώσεως. Η ευγνωμοσύνη μας αυτή μπορεί να εκφραστεί στον Σωτήρα Χριστό διά της αντιστάσεως μας.

Όλοι μας πρέπει να αντισταθούμε. Αυτό είναι σήμερα το σύνθημα της μεγάλης εορτής. Να αντισταθούμε στην επερχόμενη θύελλα των παθών και στη φθορά της φύσεώς μας.

Να αντισταθούμε στην ορμή της ευτέλειας των προσώπων, που απειλεί την αξιοπρέπεια και την ίδια την ύπαρξή μας. Να αντισταθούμε στα χαμόγελα της Κίρκης, που μεταμορφώνει σε κτήνος τον έσω της καρδίας άνθρωπο.

Να αντισταθούμε στον ορμητικό χείμαρρο της διαφθοράς των ηθών, στην αλλοτρίωση των διανθρώπινων σχέσεων, την ισοπέδωση των πάντων.

Να αντισταθούμε στην πολιτική των συνθημάτων, που παραπλανούν, αν και, τώρα πια, ούτε καν γοητεύουν. Να αντισταθούμε στους ποικίλης μορφής ολοκληρωτισμούς, που πάντα απειλούν την ψυχική και πνευματική μας ελευθερία. Να μιμηθούμε τον Κύριο και να αντισταθούμε στην υποκρισία του επιφανειακού κοινωνικού καθωσπρεπισμού, που «διϋλίζει τον κώνωπα και καταπίνει την κάμηλον».

Να αντισταθούμε στις φλυαρίες, στην κακολογία, στην σπερμολογία, στα αλαλάζοντα κύμβαλα, στις κολακείες. Και να προσεγγίσουμε, να ενωθούμε καλύτερα με το Νήπιο της Φάτνης, όπως οι αγαθοί ποιμένες και οι σοφοί της εποχής.

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΕΙΣ ΟΙ ΝΕΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΔΙΚΑΙΩΤΟΥΣ ΟΡΑΜΑΤΙΣΜΟΥΣ μη υποκύπτετε στις επιταγές της εμφανιζόμενης ως νομοτέλειας της αλλοτρίωσης και της υποκρισίας. Μπροστά σας είναι οι ανοιχτοί ορίζοντες των ονείρων σας και οι ελεύθεροι αιθέρες των μετεωρισμών σας.

Μη αφήσετε να σας πάρουν από μέσα σας την ψυχή σας και μη εγκαταλείπετε τη μάχη της καταξίωσης. Μάθετε ότι αρκεί να αγωνίζεσθε σ’αυτή τη ζωή με συνέπεια και εντιμότητα, ασυμβίβαστοι και ρωμαλέοι, παρά να σύρεσθε αιχμάλωτοι πίσω από τα συμφέροντα.

Πιστέψτε στις δυνάμεις σας και ενεργοποιήστε τις για το καλό το δικό σας και όλης της κοινωνίας. Δεν είσθε μόνοι. Σήμερα για άλλη μια φορά γεννιέται ο Χριστός, ο μεγάλος σύμμαχος και βοηθός κάθε αγωνιζόμενου ανθρώπου που βεβαιώνει και εγγυάται τις αξίες της ζωής και εμπνέει τον αγώνα για την επιδίωξή των. Αντισταθείτε στο κακό.

Η νίκη είναι δική σας. Αγωνιζόμενοι, θα ελευθερωθήτε και θα σωθήτε.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ

+ Ο Αθηνών Χριστόδουλος ”

Φώτο από Ι.Μ.Αναληψεως Χριστούγεννα 2017.

μητρόπολη καλύμνου μητρόπολη καλύμνου

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.