Με ιδιαίτερη συγκίνηση και αισθήματα ευγνωμοσύνης προς τον Θεό πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός της νέας γεώτρησης στον προαύλιο χώρο του σχολείου του χωριού Ιμπόγκο, στην περιφέρεια Ιρίνγκα της Κεντρικής Τανζανίας, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθόνικο. Το έργο της διάνοιξης και κατασκευής της γεώτρησης υλοποιήθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Αρούσας.

Η νέα γεώτρηση αποτελεί πολύτιμη προσφορά προς τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και ολόκληρη την τοπική κοινότητα, καθώς εξασφαλίζει πρόσβαση σε καθαρό και ασφαλές πόσιμο νερό, καλύπτοντας μια από τις σημαντικότερες ανάγκες της καθημερινότητάς τους. Με την ολοκλήρωση της νέας γεώτρησης, και την ανακαίνιση των σχολικών εγκαταστάσεων που προηγήθηκε πριν λίγους μήνες, το σχολείο διαθέτει πλέον όλες τις βασικές υποδομές που απαιτούνται για την εύρυθμη λειτουργία του.

Η Ιερά Μητρόπολη Αρούσας παραδίδει στην κοινότητα του Ιμπόγκο ένα ουσιαστικά νέο σχολείο, το οποίο θα αποτελέσει χώρο δημιουργίας και ελπίδας για τις επόμενες γενιές. Πρόκειται για μια ακόμη έμπρακτη απόδειξη ότι η Ορθόδοξη Ιεραποστολή εκφράζεται καθημερινά μέσα από έργα αγάπης, προσφοράς και έμπρακτης στήριξης του ανθρώπου.

Κατά την επίσκεψη μοιράστηκε στους μαθητές του σχολείου, στο προσωπικό και στους γονείς ζεστό καλομαγειρεμένο φαγητό που ετοίμασαν οι εθελόντριες που διακονούν στα συσσίτια της Ιεράς Μητροπόλεως Αρούσας. Το γεύμα προσέφερε ο κ. Κατιρτσίδης Γεώργιος υπέρ αναπαύσεως Μαρίας.

“Ευχόμαστε ο Πανάγαθος Θεός να ευλογεί όλους όσοι συνέβαλαν στην πραγματοποίηση αυτού του σημαντικού έργου

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.