Γυρίζει σελίδα ο Δημοκρατικός Συναγερμός με την Αννίτα Δημητρίου να αναλαμβάνει πλέον το τιμόνι του κόμματος.

Η Αννίτα Δημητρίου εκλέγηκε Πρόεδρος του ΔΗΣΥ κατά τη σημερινή έκτακτη Παγκύπρια Εκλογική Συνέλευση με ποσοστό 69,18% έναντι 30,82%, που έλαβε ο ανθυποψήφιός της, Δημήτρης Δημητρίου.

Την Αννίτα Δημητρίου συνεχάρη τηλεφωνικώς ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης, ο οποίος επικοινώνησε και με τον Δημήτρη Δημητρίου.

Διαβάστε επίσης: Αβέρωφ σε Αννίτα: Να θεωρείς δεδομένη τη στήριξη μας

Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα, από τους 50.668 ψήφισαν οι 20.708 στις 79 κάλπες που είχαν στηθεί στην Κύπρο και το εξωτερικό. Στην επαρχία Λευκωσίας ψήφισαν 7.578 ή ποσοστό 42%, στην επαρχία Λεμεσού 4.532 ή ποσοστό 39%, στην επαρχία Λάρνακας 3.092 ή ποσοστό 47%, στην επαρχία Αμμοχώστου ψήφισαν 3000 μέλη ή ποσοστό 45%, στην επαρχία Πάφου 2.305 ή το 39% και στο εξωτερικό 201 ή ποσοστό 10%.

Η νέα Πρόεδρος του ΔΗΣΥ κ. Αννίτα Δημητρίου δήλωσε τα εξής:

«Εδώ είναι ο Δημοκρατικός Συναγερμός, ενωμένος και ισχυρός. Και μαζί θα πορευτούμε ενωμένοι, ισχυροί, πρωταγωνιστές στα πολιτικά δρώμενα. Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου αυτόν τον υπέροχο κόσμο του ΔΗΣΥ που από την πρώτη στιγμή συστρατεύτηκε και έκανε σήμερα πράξη την ενότητα.

Είμαστε όλες και όλοι μαζί, με αυτή τη σπουδαία παρακαταθήκη του Γλαύκου Κληρίδη, με αυτό το όραμα για το αύριο και έτσι θα προχωρήσουμε. Η προσέλευση του κόσμου σήμερα ήταν μαζικότατη και αθρόα. Και δόθηκε ηχηρό το μήνυμα ότι έτσι θα πορευτούμε και στη συνέχεια. Σε αυτή την προσπάθεια κανείς και καμία δεν περισσεύει. Θέλουμε τα ιστορικά μας στελέχη, θέλουμε την ηγεσία μας, θέλουμε τα οργανωμένα σύνολα, θέλουμε τη νεολαία μας, θέλουμε τον καθένα και την κάθεμιά ξεχωριστά από εσάς. Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι απόψε, μόνος νικητής είναι ο ΔΗΣΥ.

Και προχωράμε για ενότητα, για ισχυροποίηση της περήφανής μας παράταξης. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον συνάδελφο Δημήτρη Δημητρίου. Δώσαμε αυτή τη μάχη με πολιτισμό, με συναδελφικότητα και έτσι θα προχωρήσουμε. Και Πρόεδρε, σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου και εσάς προσωπικά που από την πρώτη στιγμή συστρατευτήκατε σε αυτό το κάλεσμα ενότητας, τον Αναπληρωτή Πρόεδρο Χάρη Γεωργιάδη, τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο, την υπόλοιπη ηγεσία, τους συναδέλφους, όλους και όσοι στήριξαν αυτήν την προσπάθεια ανανέωσης και εκσυγχρονισμού.

Δείτε εδώ: Δ. Δημητρίου: Ο ΔΗΣΥ πιο δυνατός-Έγινε το πρώτο βήμα για να κλείσουν οι πληγές

Και σας διαβεβαιώ φίλε Πρόεδρε ότι θα προστατεύσουμε τις αρχές και τις αξίες μας και θα μετουσιώσουμε σε πράξη το όραμα που έχουμε για να παραμείνει ο ΔΗΣΥ ενωμένος και ισχυρός, πρωταγωνιστής στα πολιτικά δρώμενα. Αυτή είναι η περήφανή μας παράταξη και αυτός είναι ο περήφανός μας κόσμος. Τώρα χρειάζεται μόνο σκληρή, πραγματικά να κάνουμε πράξη την ενότητα και έτσι με το όραμά μας, με τις αρχές μας, να διασφαλίσουμε το αύριο και αυτό που αξίζει σε αυτή την τιμημένη παράταξη. Ξανά σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου, όλους όσοι εργάστηκαν για να μπορέσουμε σήμερα να κάνουμε πράξη αυτή τη συναδελφική εκλογική αναμέτρηση, τους τόσους εθελοντές, εθελόντριες, την Εφορευτική Επιτροπή, την ηγεσία, τα απλά στελέχη.

Ένα είναι το μήνυμα πως είμαστε εδώ ενωμένοι και ισχυροί για το αύριο. Να είστε καλά. Μόνο ευθύνη και αγάπη για το κόμμα και τον τόπο μας».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.