Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα, Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023 ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Ελευθερίου και της μητρός αυτού Ανθία στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στο Γκύζη.

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφ. Επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Βαρνάβα Θεοχάρη, τον Αναπληρωτή Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής π. Ευγένιο Παντζαρίδη, Διευθυντές τομέων, Ιερείς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και άλλων Ιερών Μητροπόλεων.

Να αναφερθεί ότι πλήθος πιστών συνέρρευσε στον Ιερό Ναό, όπως και κάθε χρόνο για να τιμήσουν τον προστάτη της ενορίας τους.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος, ο οποίος αναφέρθηκε στον «συνώνυμο της ελευθερίας» ένδοξο Ιερομάρτυρα Ελευθέριο, ο οποίος μας φανερώνει την αληθινή ελευθερία «η Χριστός ημάς ηλευθέρωσε».

«Ζώντες μέσα στην Εκκλησία ζούμε την ελευθερία του Αγίου Πνεύματος. Όταν ο άνθρωπος παραδίδεται στην χάρη Του Θεού, όταν παραιτείται από τον εγωισμό του και παραθέτει τον εαυτό του στην άπειρη αγάπη του Θεού τότε ελευθερώνεται» – τόνισε χαρακτηριστικά ο Επίσκοπος Ευρίπου.

Κλείνοντας ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις πατρικές ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, και ευχήθηκε στους εκατοντάδες πιστούς που κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό ο Άγιος Ελευθέριος να τους εμπνεύσει με την ελευθερία του Χριστού.

Από την πλευρά του ο Προϊστάμενος του Ναού Αρχιμ. Βαρνάβας ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο για την παρουσία του, όπως και τους ιερείς της Αρχιεπισκοπής και των Μητροπόλεων, αλλά και όλους όσους κοπίασαν για την πανήγυρη του Αγίου Ελευθερίου.

Να σημειωθει ότι τους χορούς των ιεροψαλτών διεύθυναν οι αδερφοί Ναούμ.

Τέλος, άυριο Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023 στον Ιερό Ναό θα τελεστεί πανηγυρική Αρχιερατική θεία Λειτουργία.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.