«Οι Έλληνες αεροπόροι, οι οποίοι έχουν αναγνωριστεί, σε όλες τις συμμαχικές ασκήσεις, ως από τους καλύτερους στον κόσμο, με απαράμιλλο επαγγελματισμό και υψηλό πατριωτικό φρόνημα, δημιουργούν καθημερινώς ένα αδιαπέραστο τείχος στους ελληνικούς αιθέρες πάνω από το Αιγαίο. Ακαταπόνητα, επίμονα αποφασιστικά τα ελληνικά φτερά διαφυλάττουν την κυριαρχία και την ελευθερία μας».

Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε δήλωσή του με αφορμή την επετειακή εκδήλωση ιστορικής μνήμης για τα «90 χρόνια Λειτουργίας της Σχολής Ικάρων, 1931-2021» που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Σχολής Ικάρων, στην 110 Πτέρυγα Μάχης, στη Λάρισα.

Ο Θεσσαλός πολιτικός, που συνεχάρη τον πρόεδρο κ. Γρηγόρη Πρεζεράκο και τα μέλη του Συνδέσμου για την πρωτοβουλία, αναφέρθηκε «στον καταλυτικό ρόλο που παίζει η Πολεμική Αεροπορία στην υπεράσπιση των ελληνικών δικαίων, απέναντι σε κάθε πρόκληση».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος εξήρε το αξιόμαχο της πολεμικής αεροπορίας και υπογράμμισε ότι «τα θεμέλια αυτής της υψηλής ποιότητας των Ελλήνων αεροπόρων τα βάζει, δεκαετίες τώρα, η Σχολή Ικάρων, της οποίας το έργο και η προσφορά προς την πατρίδα είναι ανεκτίμητα. Ανεξάρτητα από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, τις περιόδους κρίσεων και αναταράξεων, η Σχολή αταλάντευτα και αφοσιωμένα εκπαιδεύει, για εννιά δεκαετίες, άριστους Ικάρους, φτερωτούς φύλακες της Ελλάδας. Ιδιαίτερα στις μέρες μας, που ο πόλεμος επέστρεψε στην Ευρώπη και ο αναθεωρητισμός εκ νέου αναζητεί ευκαιρία για να εκδηλωθεί, η σημασία της Πολεμικής μας Αεροπορίας στην υπεράσπιση των εθνικών μας συμφερόντων αυξάνεται κατακόρυφα. Απόδειξη αυτού, συνιστά και η αναβάθμιση του εξοπλιστικού προγράμματος της Πολεμικής Αεροπορίας με νέα πτητικά μέσα, που ανάμεσά τους ξεχωρίζουν βεβαίως τα τελευταίας τεχνολογίας Rafale, ο εκσυγχρονισμός άλλων, αλλά και η ίδρυση του Κέντρου Αεροπορικής Εκπαίδευσης στην Καλαμάτα».

(Φωτ. Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Αποφοίτων Σχολής Ικάρων Γρηγόρη Πρεζεράκο, τον αντιπρόεδρο του Σωματείου Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων Θωμά Ντιντιό και το μέλος Παναγιώτη Κόρδα.)

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.