Ο εορτασμός για τη συμπλήρωση 140 χρόνων (1882 – 2022) από την ανοικοδόμηση του Ιερού Ναού Παναγίας Καθολικής Ψιμολόφου πραγματοποιήθηκε στον φερώνυμο Ναό την Παρασκευή 13 Μαΐου 2022.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, ο οποίος κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης απένειμε τιμητικές πλακέτες στους διατελέσαντες αλλά και επιζώντες συνεργάτες του Ιερού Ναού (κληρικούς, ιεροψάλτες, επιτρόπους, μέλη χριστιανικού συνδέσμου, νεωκόρους).

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Προϊστάμενος του Ναού, Πρωτοπρεσβύτερος Προκόπιος Κωνσταντίνου. Στη συνέχεια, ομίλησε σχετικά με τις αγιογραφίες του ναού και ευρύτερα για το οικοδόμημα ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Δημητριανός Πέτσας, υπεύθυνος γραφείου ναοδομίας της Μητροπόλεως. Ακολούθως, τον λόγο έλαβε ο προσκεκλημένος ομιλητής εκ Θεσσαλονίκης, Πρωτοπρεσβύτερος Χρήστος Μήτσιος, ο οποίος ανέλυσε την θέση της ενορίας στη ζωή του χριστιανού.

Ο Πανιερώτατος συνεχάρη τους δύο ομιλητές, ευχαρίστησε τον πατέρα Χρήστο για την αποδοχή της πρόσκλησης να επισκεφθεί τη Μητρόπολη Ταμασού, ευχαρίστησε τους οργανωτές της εκδήλωσης (ιερείς, εκκλησιαστική επιτροπή και χριστιανικό σύνδεσμο) και απέδωσε στον φιλοξενούμενο ιερέα επιστήθιο σταυρό, σταυρό ευλογίας, εικόνισμα της Υπεραγίας Θεοτόκου και συλλογή βιβλίων της Μητροπόλεως.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Πρωτοσυγκελλεύων της Μητροπόλεως, Πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Στυλιανού, ο Αρχιδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης, η Δήμαρχος Ακανθούς κ. Ελένη Χατζημιχαήλ, ο Κοινοτάρχης Ψιμολόφου κ. Μάριος Πέτρου και πλήθος κόσμου.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.