Ενώ οι εξελίξεις συνεχίζουν να τρέχουν για το ζήτημα, υπάρχει μια παράμετρος, που κάποιοι αναδεικνύουν και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί.

Παραμένει στην επικαιρότητα το ζήτημα των Αγίων Ισιδώρων στον Λυκαβηττό καθώς όπως φαίνεται ο πατέρας Δημήτριος, εκτός απρόοπτου, πρόκειται να παραμείνει στον ναό, με σχετικές συζητήσεις και διαβουλεύσεις να συνεχίζουν να λαμβάνουν χώρα.

Παράλληλά συνεχίζει, φυσικά, και η κριτική, άλλοτε δίκαια και άλλοτε άδικη, προς τον ναό αλλά και οι φωνές υποστήριξης προς τον πατέρα Δημήτριο Λουπασάκη. Σημαντικό είναι, όμως, πως σε αυτό το πλαίσιο διατυπώνονται και ουδέτερες και νηφάλιες τοποθετήσεις, που αναδεικνύουν και θετικές παραμέτρους του ζητήματος, όπως το γεγονός πως το μικρό εκκλησάκι έχει φέρει κοντά στην εκκλησία πλήθος ανθρώπων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα των τελευταίων ημέρων αποτελεί η τοποθέτηση του πατέρα Σ.Καρπαθίου σε συνέντευξη του σε ραδιοφωνικό σταθμό, μία φωνή ενός επιστήμονα Ιερωμένου και δη Ιατρού, που δεν είχε σκοπό ούτε να διχάσει ούτε να σκανδαλίσει αλλά ούτε και να υποστηρίξει. Εξέφρασε την γνώμη του ως Έλληνας ορθόδοξος ιερέας, θεολογικά και πατερικά, αναφέροντας μάλιστα ότι δεν γνωρίζει προσωπικά τον πατέρα Δημήτριο.

Αισθάνθηκε όμως την ανάγκη να εκφράσει την απορία του για την άδικη και αδόκιμη επίθεση στο πρόσωπο ενός αγωνιστή ιερέα, που κατάφερε έναν έρημο και άγνωστο τόπο να τον καταστήσει μεγάλο προσκύνημα, διακονώντας καθημερινά τον άνθρωπο.

Ακόμη ανέφερε πως ο ίδιος έχει γίνει παράλληλα αποδέκτης πολλών μαρτυριών από ανθρώπους που μόνο με την επίσκεψή τους στους Αγίους Ισιδώρους όχι απλά είδαν ωφέλεια αλλά άλλαξαν πραγματικά την ζωή τους και, όπως χαρακτηριστικά είπε, «τους κέρδισε η εκκλησία».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.