Γράφει ο Ανδρέας Μ. Καραγιάννης-Μια απάντηση στις προκλητικές σημερινές δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, που προσπάθησε να εκμηδενίσει τις δεκάδες χιλιάδες μανάδες που διαδήλωσαν εναντίον των θρησκευτικών.

Στα συλλαλητήρια για τα Θρησκευτικά κύριε Γαβρόγλου δεν ήρθαν επίσημοι. Δεν ήρθε κανένας πολιτικός, και ειδικά στο πρώτο συλλαλητήριο της 23ης Οκτωβρίου δεν είχε έρθει κανένας εκπρόσωπος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Είχαν έρθει μονάχα Έλληνες κύριε Γαβρόγλου. Μικροί και μεγάλοι. Απλοί Ιερείς, μεροκαματιάρηδες επαγγελματίες που επειδή ήταν καθημερινή άφησαν τη δουλειά τους.

Κυρίως όμως ήρθαν γονείς κύριε Γαβρόγλου. Πολλοί γονείς από όλο το κοινωνικό και οικονομικό φάσμα. Μανάδες με τα παιδιά τους αγκαλιά πάλευαν για την παιδεία των παιδιών τους που βλέπουν να χάνεται εξαιτίας των δικών σας χειρισμών.

Αυτές οι μανάδες είναι που κατά χιλιάδες επιστρέφουν τα απαράδεκτα βιβλία των θρησκευτικών. Αυτές τις μανάδες το σύστημά σας λοιδωρεί και αντιμετωπίζει ως μια μικρή γραφική μειονότητα.

Ντροπή σας κύριε Υπουργέ που βγήκατε σήμερα και δηλώσατε πως δεν υπάρχουν γονείς που επιστρέφουν τα βιβλία τους και πως το ποσοστό είναι δήθεν 0.7 τοις εκατό.

Ακόμα και έτσι να ήταν, ακόμα και μια μάνα να πήγαινε, έχει την αξία της, έχει φωνή, δεν την πετάμε. Την ακούμε.

Ντροπή και σε όλους όσους στην αρχή αυτής της προσπάθειας ήταν απόντες και τώρα την καπηλεύονται για διάφορους λόγους. Είστε λίγοι κύριοι. Ζυγιστήκατε μετρηθήκατε και βγήκατε λειψοί και λίγοι.

Παραθέτω απόσπασμα από την ομιλία-κραυγή πολύτεκνης μητέρας ως απάντηση στη συνείδησή σας.

΄΄Είναι χρέος και ευθύνη μας να αγρυπνούμε για αυτά τα δώρα του Θεού, τα παιδιά μας.

Η αγωγή τους και η μόρφωσή τους πρέπει να μας ενδιαφέρει. Τα νέα βιβλία των θρησκευτικών είναι επιτακτική ανάγκη να αποσυρθούν και να αντικατασταθούν γιατί δημιουργούν προβλήματα, όχι μόνο στο παιδί αλλά και στην οικογένεια που προσπαθεί να ανορθώσει σωστά την εικόνα του Χριστού μέσα τους.

Όποια προσπάθεια κάνει η οικογένεια, αποδομείται από τα νέα βιβλία και μάλιστα σε μια εποχή που η κοινωνία μας, όσο ποτέ άλλοτε, φωνάζει ότι η μόνη της ελπίδα είναι ο Θεός.

Ευθύνη μας, να αγρυπνούμε και να συνεχίσουμε το έργο των πατέρων, των Αγίων, που δημιουργήθηκαν από γονείς που προσεύχονταν και φρόντιζαν για την αγωγή τους και έτσι ανέδειξαν Αγίους όπως τον σημερινό εορταζόμενο Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά.

Πώς μπορούμε να μείνουμε εμείς απαθείς σαν γονείς; Διαφωνούμε και διαμαρτυρόμαστε με όλη τη δύναμη της φωνής μας. Όχι στα νέα θρησκευτικά.

Οφείλουμε να είμαστε άξιοι συνεχιστές της ορθόδοξης κληρονομιάς μας όπως μας την παρέδωσαν οι πατέρες και οι Τρεις Ιεράρχες.

Οι επόμενες γενιές, κάποτε θα μας ευχαριστούν. Την τρεμάμενη φλογίτσα της πίστης που σιγοκαίει στον κάθε Έλληνα, καλούμαστε να την ενώσουμε με το αναστάσιμο Φως του Χριστού μας για να φοβιστούν τα σκοτάδια.

Ευχόμαστε η αγωνία του σήμερα να γίνει εφαλτήριο για ένα καινούριο αύριο. Το οφείλουμε στα παιδιά μας, το αξίζουν.΄΄

https://www.ekklisiaonline.gr/nea/syllalitirio-thriskeftika-mana-11-pedion-pou-kathilose-chiliades-ellines/

 

 

Καραγιάννης Ανδρέας
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 2 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.