Μία εξαιρετικά αναπάντεχη έκπληξη είχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, την Κυριακή 15 του μηνός Σεπτεμβρίου ε.ε., από τους μικρούς και μεγάλους κατασκηνωτές, αγόρια και κορίτσια, των θερινών κατασκηνώσεως της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου, που τον επισκέφθηκαν στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ασβεστάδων, όπου ιερουργούσε, για την ευκαιρία που τους έδωσε να περάσουν ημέρες ξεγνοιασιάς κοντά στο Χριστό. Οι κατασκηνωτές στην μετακατασκηνωτική τους αυτή εκδρομή συνοδεύονταν από τους υπεύθυνους των κατασκηνώσεων και τους ομαδάρχες.

Ευχάριστα ξαφνιαστήκαν και οι κάτοικοι του χωριού από την απρόσμενη αυτή επίσκεψη τόσων πολλών παιδιών. Γέμισε η Εκκλησία από νεανικές φωνές που έψαλλαν τους εκκλησιαστικούς ύμνους. Είχαν πολλές δεκαετίες να δουν στην Εκκλησία τους τόσα πολλά παιδιά.

Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα και με αφορμή την ευαγγελική περικοπή της Κυριακής μετά την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού σημείωσε· «Η ένταξή μας στον δρόμο του Κυρίου πραγματοποιείται με την ενανθρώπησή Του και με όλη τη ζωή Του, κυρίως όμως με τη Σταυρική Του θυσία.

Διότι στον Σταυρό καταργήθηκε η αμαρτία και έτσι απελευθερωμένοι από τον Χριστό εισήλθαμε στη Βασιλεία του Θεού. Ο πιστός γεύεται όλες αυτές τις ευεργεσίες με την είσοδό του στην Εκκλησία. Μέσα από το βάπτισμα, από το άγιο χρίσμα, τη Θεία Ευχαριστία, μέσα από την μετάνοια, ο πιστός συμπορεύεται, συσταυρούται και συνανίσταται με τον Χριστό…

Η χριστιανική πίστη μας καλεί σε μία συνεχή υπέρβαση του εαυτού μας. Όποιος είπε ότι ο χριστιανισμός είναι εύκολη υπόθεση, μάλλον είναι άγευστος της χριστιανικής ζωής. Το παρήγορο είναι ότι κι αν κάπου αποκλίνουμε δεν πρέπει να απελπιζόμεθα. Η πτώση μας, ας μας οδηγεί σε ταπείνωση και επίγνωση των αδυναμιών μας. Και όταν υπάρχει ταπείνωση και μετάνοια έρχεται ο Κύριος να μας προσφέρει πολλαπλασίως τη Χάρη και την ευλογία Του» .

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.