Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων ανακοίνωσε επίσης την παράταση του ειδικού καθεστώτος πρόσθετων περιοριστικών μέτρων μέχρι τις 5 Απριλίου για τη Λέρο και τη Γαλατινή του δήμου Βοΐου Κοζάνης.

Συγκεκριμένα όπως είπε, οι περιοχές αυτές βρίσκονται και παραμένουν σε ειδικό καθεστώς πρόσθετων περιοριστικών μέτρων και σε κήρυξη έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, καθεστώς που παρατείνεται μέχρι τη Δευτέρα 5 Απριλίου.

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι από τις 29 Μαρτίου, αίρεται η αναστολή των οικοδομικών εργασιών που ισχύει αυτή τη στιγμή στη Λέρο. Δηλαδή από τη Δευτέρα θα επιτρέπονται οι οικοδομικές εργασίες στο νησί της Λέρου.

Τέλος, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι η Ευρυτανία, η Αρκαδία, η Χίος, τα Ανώγεια και η Σκιάθος παρουσιάζουν εμφανή βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας και εφόσον η εικόνα αυτή διατηρηθεί θα μπορέσουν να βγουν από το επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου την επόμενη εβδομάδα.

Την επόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει η επιτροπή των επιστημόνων για να συζητήσει για την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, τις διαδημοτικές μετακινήσεις και τα σχολεία, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη σημερινή επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα.

Όπως σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς, η συμπληρωματική στρατηγική τους self testing δημιουργεί ένα νέο πλαίσιο, προσθέτει ένα νέο όπλο που δεν είχαμε μέχρι σήμερα στη διάθεσή μας στη μάχη κατά του κορονοϊού, που επιτρέπει την επανέναρξη δραστηριοτήτων σε ένα πιο ασφαλές περιβάλλον.

Παράλληλα, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την ένταξη πέντε νέων περιοχών στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου, δηλαδή στο “βαθύ κόκκινο”. Ειδικότερα, όπως τόνισε, από αύριο το πρωί στις 06.00 στο “βαθύ κόκκινο” εισέρχονται οι περιφερειακές ενότητες Κοζάνης και Πέλλας, καθώς και οι δήμοι Γρεβενών, Κιλκίς, Βέροιας.

Επίσης, ο κ. Χαρδαλιάς επανέλαβε ότι στο “βαθύ κόκκινο” παραμένουν Αττική, Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα, Βοιωτία, Εύβοια (εκτός του δήμου Σκύρου), Ευρυτανία, Αργολίδα και Αρκαδία, Κορινθία, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Θεσπρωτία, Ηράκλειο, Λέσβος, Ζάκυνθος, Μύκονος, καθώς και οι δήμοι Καλυμνίων, Χίου, Ανωγείων, Χανίων, Ιωαννιτών και Μετσόβου, Κατερίνης, Αμφίπολης, Σκιάθου, Καρδίτσας και Καστοριάς και Ορεστίδος.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (2 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.