Την Αίγινα επισκέφθηκε σήμερα το πρωί, Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στο πλαίσιο εκδήλωσης για την παρουσίαση του ιστορικού λευκώματος με τίτλο η «Αίγινα του Καποδίστρια».

Τον υπουργό υποδέχθηκαν στον λιμάνι της Αίγινας ο δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς, λιμενάρχης κ. Αργύρης Φραγκούλης και ο πρόεδρος της Επιτροπής «Αίγινα 2021» δημοσιογράφος κ. Μανώλης Κοττάκης. Ο υπουργός είπε ότι τελευταία φορά είχε επισκεφθεί την Αίγινα ήταν το 1979.

Στη συνέχεια ο κ. Δένδιας επισκέφθηκε το ναό της Αφαίας και ξεναγήθηκε στο χώρο. Η υπέροχη ανοιξιάτικη ημέρα σήμερα στην Αίγινα και το φως του νησιού ανέδειξαν ακόμη περισσότερο την ομορφιά του τοπίου. Ο υπουργός έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την ιστορία του μνημείου και για τα γλυπτά του ναού που βρίσκονται στην γλυπτοθήκη του Μονάχου, λέγοντας ότι όταν επισκεφθεί ξανά το μουσείο θα πάει να τα δει και πως θα μπορούσαν να ζητήσουν την επιστροφή κάποιων εξ’ αυτών.

Ακολούθως επισκέφθηκε την Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδος – Αγίου Νεκταρίου όπου τον υποδέχθηκε ο πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητρόπολης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης, αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος και η ηγουμένη του μοναστηριού μοναχή Τιμοθέη.
Άναψε ένα κερί στο καθολικό της μονής και στάθηκε με σεβασμό μπροστά από τα Ιερά Λείψανα και την Τίμια Κάρα του Αγίου Νεκταρίου. Άκουσε πληροφορίες για τη ζωή και το έργο του από τον αρχιμανδρίτη π. Νεκτάριο και την ηγουμένη μοναχή Τιμοθέη και έδειξε ενδιαφέρον για την ταινία Man o God στην οποία πρωταγωνιστεί Άρης Σερβετάλης.

Τέλος, επισκέφθηκε το ναΐσκο όπου βρίσκεται ο τάφος του Αγίου Νεκταρίου. Ακολούθησε κέρασμα στο αρχονταρίκι της Ι. Μονής.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.