Στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Αναπαυσά

Μέγας Πανηγυρικός εσπερινός επί τη εορτή του Αγίου Νικολάου τελέσθηκε σήμερα στην πανηγυρίζουσα ιερά Μονή Αναπαυσά, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου.

Τον Σεβασμιώτατο συνεπικούρησαν ο Καθηγούμενος της Μονής, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Πολύκαρπος Βενέτης, καθώς και ο Πρωτοσύγκελλος Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Νήφων Καψάλης και ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Δομέτιος Ντελλής.

Αμέσως μετά την αρτοκλασία ο π. Πολύκαρπος καλωσόρισε στη Μονή τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Θεόκλητο και τον κάλεσε να έχουν αγαστή συνεργασία, όπως είχε και με τον μακαρισμό κυρό Σεραφείμ επί 20ετίας, από το 1997 που τον τοποθέτησε στη Μονή μέχρι την εκδημία του.

Ο π. Πολύκαρπος πρόσφερε στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας την εικόνα του Αγίου Νικολάου, τον τόμο «Ιστορία και Τέχνη» με τις τοιχογραφίες του Θεοφάνους του Κρητός, καθώς και το Λειμωνάριο που περιέχει τις ακολουθίες των αγίων της Μονής.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Θεόκλητος ευχαρίστησε τον Καθηγούμενο για τα καλά λόγια του και τα δώρα του, και στη συνέχει αναφέρθηκε στο θαύμα που εισέπραξε ένας παράλυτος από τη φανέλα του Αγίου Νεκταρίου και περπάτησε.

Πρόσφερε δε στον π. Πολύκαρπο ένα εγκόλπιο του μακαριστού Σεραφείμ για να το έχει στα κειμήλιά του, καθώς και μία βακτηρία.

Μετέωρα: Μητροπολίτης Θεόκλητος και πλήθος πιστών στον αποψινό Πανηγυρικό Εσπερινό Μετέωρα: Μητροπολίτης Θεόκλητος και πλήθος πιστών στον αποψινό Πανηγυρικό Εσπερινό Μετέωρα: Μητροπολίτης Θεόκλητος και πλήθος πιστών στον αποψινό Πανηγυρικό Εσπερινό Μετέωρα: Μητροπολίτης Θεόκλητος και πλήθος πιστών στον αποψινό Πανηγυρικό Εσπερινό Μετέωρα: Μητροπολίτης Θεόκλητος και πλήθος πιστών στον αποψινό Πανηγυρικό Εσπερινό Μετέωρα: Μητροπολίτης Θεόκλητος και πλήθος πιστών στον αποψινό Πανηγυρικό Εσπερινό Μετέωρα: Μητροπολίτης Θεόκλητος και πλήθος πιστών στον αποψινό Πανηγυρικό Εσπερινό Μετέωρα: Μητροπολίτης Θεόκλητος και πλήθος πιστών στον αποψινό Πανηγυρικό Εσπερινό Μετέωρα: Μητροπολίτης Θεόκλητος και πλήθος πιστών στον αποψινό Πανηγυρικό Εσπερινό Μετέωρα: Μητροπολίτης Θεόκλητος και πλήθος πιστών στον αποψινό Πανηγυρικό Εσπερινό Μετέωρα: Μητροπολίτης Θεόκλητος και πλήθος πιστών στον αποψινό Πανηγυρικό Εσπερινό Μετέωρα: Μητροπολίτης Θεόκλητος και πλήθος πιστών στον αποψινό Πανηγυρικό Εσπερινό Μετέωρα: Μητροπολίτης Θεόκλητος και πλήθος πιστών στον αποψινό Πανηγυρικό Εσπερινό Μετέωρα: Μητροπολίτης Θεόκλητος και πλήθος πιστών στον αποψινό Πανηγυρικό Εσπερινό Μετέωρα: Μητροπολίτης Θεόκλητος και πλήθος πιστών στον αποψινό Πανηγυρικό Εσπερινό

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.