ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΓΙΟΥ ΙΟΥΔΑ ΤΟΥ ΘΑΔΔΑΙΟΥ : Παράπονα για το ωράριο στην Εκκλησία του Αγίου Ιούδα του Θαδδαίου από δημότες και πιστούς.

Όπως αναφέρουν σε επιστολή τους.

Την ευλογία σας,

Θέλουμε να εκφράσουμε την ανησυχία μας αναφορικά με το Παρεκκλήσι του Αγίου Ιούδα του Θαδδαίου στην Λεωφόρο Αθηνών στο Μενίδι.

Έχουμε διαπιστώσει πως δεν έχει σταθερό ωράριο όπως είχε ανακοινωθεί ενώ κάποιες μέρες το έχουμε βρει τελείως κλειστό, ακόμη και τα παρεκκλήσια Θαδδαίου και Παισίου κλειδωμένα με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να προσκυνήσουμε.

Θανάσης Σουμπάσης, Νίκη Παπαδόγκωνα, Παντελής Κοντοσόρος.

Ο Απόστολος Ιούδας ο Θαδδαίος, δεν έχει καμία σχέση με τον Ιούδα τον Ισκαριώτη που πρόδωσε τον Θεάνθρωπο. Ο Άγιος Ιούδας ο Θαδδαίος ήταν Εβραίος από την Έδεσσα και πολύ μορφωμένος στις θείες Γραφές, είχε ανεβεί στην Ιερουσαλήμ για προσκύνημα την εποχή του Ιωάννου του Βαπτιστού. Όταν άκουσε το κήρυγμα του και είδε την αγγελική του ζωή, τόσο πολύ εντυπωσιάστηκε, ώστε επεδίωξε και βαπτίστηκε απ’ αυτόν.

Μετά όμως, όταν άκουσε τη διδασκαλία και είδε τα θαύματα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, τον ακολούθησε μέχρι το σωτήριο Πάθος. Μετά την Ανάληψη του Κυρίου, επέστρεψε στην πατρίδα του Έδεσσα. Εκεί καθάρισε από τη λέπρα τον τοπάρχη Αύγαρο και κατόπιν τον βάπτισε χριστιανό. Αφού δίδαξε και φώτισε με το λόγο της αληθείας πολλούς και ίδρυσε πολλές εκκλησίες στις πόλεις της Συρίας, έφθασε στη Βηρυτό. Ο Θαδδαίος και εκεί με τη χάρη του Θεού δίδαξε το Ευαγγέλιο και βάπτισε πολλούς.

Η συνέχεια στο άρθρο Προσευχή Ιούδα Θαδδαίου.

Φανούρης Ευστράτιος
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.