Τα μελομακάρονα είναι γλυκίσματα που παρασκευάζονται βασικά από αλεύρι, σιμιγδάλι, λάδι, χυμό πορτοκαλιού και μέλι. Κατατάσσονται όπως και οι κουραμπιέδες, στα πατροπαράδοτα γλυκά που θεωρούνται απαραίτητα σε κάθε ελληνική οικία ιδιαίτερα την περίοδο των Χριστουγέννων.

Και μιας και πλησιάζουμε στην πολυαναμενόμενη αυτή γιορτή, σας έχουμε την ιδανική συνταγή για θεϊκά μελομακάρονα παραδοσιακά με όλα τα μυστικά από τη σεφ και συγγραφέα μαγειρικών βιβλίων, την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Τα κλασικά μελομακάρονα είναι εύκολα, σωστά σιροπιασμένα και αφράτα.

Υλικά συνταγής
240 γραμμάρια ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο
240 γραμμάρια ελαιόλαδο ελαφρύ
50 γραμμάρια κονιάκ
160 γραμμάρια χυμός φρέσκο πορτοκάλι
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό σόδα μαγειρικής
200 γραμμάρια ψιλή κρυσταλλική ζάχαρη
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
2 κοφτά κουταλάκια του γλυκού κανέλα
ξύσμα από 2 πορτοκάλια ακέρωτα
900 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κοφτά κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Για το σιρόπι
400 γραμμάρια ζάχαρη
400 γραμμάρια νερό
400 γραμμάρια μέλι θυμαρίσιο
½ λεμόνι (ακέρωτο)
αλεσμένο φιστίκι ή καρύδι
Εκτέλεση
Για τα παραδοσιακά μελομακάρονα, σιροπιασμένα, μελωμένα και αφράτα μαζί, χρειάζεστε απλά υλικά που έχετε όλοι. Κοσκινίζουμε πρώτα το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σε μπολ. Τα αφήνουμε στην άκρη. Σε άλλο μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο, το κονιάκ, τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το ξύσμα πορτοκαλιού.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.