Εκκλησία Lego: Πρόκειται για έναν τόπο λατρείας, που σίγουρα δε συναντάμε συχνά. Ωστόσο, σίγουρα πολλοί, και ειδικά οι λάτρεις των Lego θα ήθελαν να τον επισκεφθούν…

όχι μόνο για να εκφράσουν την πίστη τους, αλλά και για να θαυμάσουν μια αρχιετεκτονική κατασκευή εντελώς διαφορετική από τις συνηθισμένες.

Η εκκλησία από Lego βρίσκεται στην Ολλανδία, και πιο συγκεκριμένα στην πόλη Enschede, και είναι δημιούργημα των σχεδιαστών Michiel de Wit και Filip Jonker, οι οποίοι αποφάσισαν από κοινού να χρησιμοποιήσουν τεράστια τουβλάκια Lego για την κατασκευή της.

«Επιλέξαμε διάφορα χρώματα για τους τοίχους –κόκκινο, μπλε, άσπρο, κίτρινο και μαύρο- ενώ θέλαμε να έχουν κυψελωτό σχέδιο, έτσι ώστε το φυσικό φως να περνά ανάμεσα, δημιουργώντας μια ενδιαφέρουσα δράση στο εσωτερικό του ναού», λένε οι δημιουργοί.

Οι επισκέπτες έχουν δείξει την… προτίμησή τους στην πρωτότυπη αυτή εκκλησία, που μοιάζει με τεράστια παιχνιδο-κατασκευή, ενώ δεν είναι λίγοι και οι πιστοί, οι οποίοι δηλώνουν κατενθουσιασμένοι με την ιδέα των Lego.

«Με αυτά τα τουβλάκια παίζανε τα παιδιά μας και τώρα τα εγγόνια μας. Και εμείς μαζί τους! Νομίζω δεν υπήρχε καλύτερος τρόπος για να έρθουν με εμάς στην εκκλησία», δήλωσε ένα ζευγάρι ηλικιωμένων.

 

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.