Όπως μας πληροφορεί η Μητρόπολη

Μεγαλοπρεπώς εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, Αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης του Θαυματουργού την Β’ Κυριακή των Νηστειών, εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.

Το εσπέρας του Σαββάτου 3 Μαρτίου, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής, εις τον φερώνυμο νεόδμητον Ιερό Ναό της κωμοπόλεως του Μελισσοχωρίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου και συνχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ναζαρέτ κ.κ. Κυριακού, τους οποίους και πλαισίωναν Ιερείς και Διάκονοι της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

Στην ομιλία του προς το παριστάμενο εκκλησίασμα ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, ομίλησε περί της διδασκαλίας του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά και στους αγώνες του για την Ορθοδοξία.

Το πρωί της κυριονύμου ημέρας της εορτής, Κυριακή 4 Μαρτίου 2018, εις τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Λαγυνών, μίας περιοχής όπου τιμάται όλως ιδιαιτέρως ο Μεγάλος Θεολόγος και Πατέρας της Ορθοδοξίας από τα παλαιά έτη, τελέσθηκε η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ναζαρέτ κ.κ. Κυριακού, ο οποίος και ανεφέρθη στο Ιερό Πρόσωπο του πατρός και διδασκάλου της Αγίας μας Εκκλησίας, υπογραμμίζοντας τους μεγάλους αγώνες που κατέβαλε για την Ορθοδοξία και τη νίκη εναντίον των κακοδοξιών της Δύσεως οι οποίες εκφραζόντουσαν από τον αιρετικό μοναχό Βαρλαάμ Καλαβρό.

Καταλήγοντας τον λόγο του ο Σεπτός Ιεράρχης του Παλαιφάτου Πατριαρχείου των Ιεροσολύμων, μετέφερε προς το παριστάμενο εκκλησίασμα τις ευχές της Α.Μ. του Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου καθώς και όλης της Αγιοταφιτικής Αδελφότητος, ευχαρίστησε τον επιχώριο Μητροπολίτη Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννη για την ευλογία να ιερουργήσει σήμερα στον περικαλλή και πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Λαγυνών καθώς επίσης και για την αγάπη που δείχνει για τους Αγίους Τόπους και τα Πανάγια Προσκυνήματα, ενώ τέλος ευχήθηκε καλή Τεσσαρακοστή και καλή δύναμη στον Πνευματικό Αγώνα της περιόδου αυτής.

Μεγαλοπρεπώς εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά στη Μητρόπολη Λαγκαδά

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.