Είχε μια βδομάδα πυρετό και δεν το είπε σε κανέναν, ούτε σε μένα που με έπαιρνε τηλέφωνο για να με ρωτήσει για θέματα ιατρικά. Θεωρώ ότι το έκανε για να προστατεύσει την Εκκλησία.

Ο καθηγητής Παθολογίας του ΑΠΘ, Απόστολος Χατζητόλιος, επί πολλά χρόνια φίλος του Μακαριστού Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής καί Ρεντίνης Ιωάννη δηλώνει τη μεγάλη αγάπη που του είχε επισημαίνοντας:

Ήταν μια θυσία από μέρους του. Είχε μια βδομάδα πυρετό και δεν το είπε σε κανέναν, ούτε σε μένα που με έπαιρνε τηλέφωνο για να με ρωτήσει για θέματα ιατρικά. Θεωρώ ότι το έκανε για να προστατεύσει την Εκκλησία.

Ο εκλιπών Ιεράρχης γεννήθηκε εις την Θεσσαλονίκην το έτoς 1958. Απεφοίτησε της Εκκλησιαστικής Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης το έτος 1979 και του τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1982.

Το ίδιο έτος χειροτονείται Διάκονος και μετά από ένα χρόνο Πρεσβύτερος στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης υπό του Μακαριστού Γέροντός του, Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης Παντελεήμονος του Β’, λαβών και το οφφίκιον του Αρχιμανδρίτου.

Υπηρέτησε ως ιερατικός προϊστάμενος των Ιερών Προσκυνηματικών Ναών Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου αλλά και Αγίου Δημητρίου Πολιούχου Θεσσαλονίκης.

Διετέλεσε Καθηγούμενος της Ι.Μ. Αγίας Θεοδώρας Θεσσαλονίκης και Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Θεσσαλονίκης.

Η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος τον εξέλεξε Μητροπολίτην Λαγκαδά την 10ην Μαΐου του 2010.

Η εις Επίσκοπον χειροτονία του ετελέσθη υπό του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.Ιερωνύμου και πλειάδος Ιεραρχών στον Πάνσεπτο Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πολιούχου Θεσσαλονίκης.

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

1 Σχόλιο

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1
Αθανάσιος Γ.

Εύχομαι και εγώ καλό παράδεισο στον εκλιπόντα.
Δεν συμφωνώ με το άρθρο.
Ήταν μια έκθεση στην ασθένεια χωρίς ιατρική υποστήριξη με τραγική κατάληξη.
Η εκκλησία σε καμμία περίπτωση δεν μπορεί να προστατεύεται από την απόκρυψη της αλήθειας.
Αντίθετα πιστεύω ότι, η δημοσιότητα του θέματος θα ωφελήσει μέρος του κλήρου που δεν συμφωνούσε με τα μέτρα πρόληψης διάδοσης της νόσου, οπως π.χ. προτροπές για μη χρήση μάσκας κλπ.
Εύχομαι να λήξη η πανδημία αυτή με τις λιγότερες απώλειες.