ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΛΗΡΩΜΕΣ : Από την Πέμπτη 9/4 ξεκίνησε η καταβολή του ειδικού επιδόματος, με τη μορφή Δώρου Πάσχα σε επιπλέον 108.000 εργαζόμενους, σε νοσοκομεία, ΕΟΔΥ, ΕΚΑΒ και Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

ΟΠΕΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ: Η κυβέρνηση προχωρεί σε αυτή τη ρύθμιση γιατί με βάση την υπ’ αριθμ. 19040/7.12.1981 Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 742, τεύχος Β΄ της 9.12.1981) και σε συνδυασμό με την εφαρμογή εκτάκτων μέτρων που έχουν ως συνέπεια την αναστολή εργασιακής σχέσης η προτεινόμενη διάταξη προβλέπει ρητώς ότι, στην περίπτωση κατά την οποία η εργασιακή σχέση των απασχολουμένων στις αναφερόμενες στην ίδια διάταξη επιχειρήσεις εργοδότες, τίθεται σε αναστολή, και η διάρκεια της εργασιακής σχέσης έως την αναστολή της δεν καλύπτει ολόκληρη τη χρονική περίοδο από 1η Ιανουαρίου μέχρι 30 Απριλίου του τρέχοντος έτους, το επίδομα εορτών Πάσχα καταβάλλεται μειωμένο, λαμβάνοντας υπόψη για τον υπολογισμό του τον χρόνο διάρκειας της εργασιακής σχέσης έως την αναστολή αυτής.

Με αυτόν τον τρόπο το ποσό του επιδόματος εορτών Πάσχα που αντιστοιχεί στο χρονικό διάστημα αναστολής της εργασιακής σχέσης καταβάλλεται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Τέλος, υπενθυμίζεται πως από την Πέμπτη 9/4 ξεκίνησε η καταβολή του ειδικού επιδόματος, με τη μορφή Δώρου Πάσχα σε επιπλέον 108.000 εργαζόμενους, σε νοσοκομεία, ΕΟΔΥ, ΕΚΑΒ και Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

ΟΠΕΚΕΠΕ πληρωμές, ΟΠΕΚΑ ΚΕΑ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Έως την Μεγάλη Τετάρτη 15 Απριλίου θα πρέπει να καταβάλλουν το δώρο Πάσχα οι επιχειρήσεις- εργοδότες που λειτουργούν κανονικά και δεν έχει ανασταλεί η λειτουργία τους από την πανδημία του κορονοιού.

ΟΠΕΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ: Μέχρι τις 30 Ιουνίου θα πρέπει να καταβάλουν το δώρο Πάσχα –και μάλιστα με κρατική συμμετοχή– οι επιχειρήσεις – εργοδότες που ανέστειλαν τη λειτουργία της επιχείρησής τους είτε με κρατική εντολή, είτε επειδή πλήττονται σημαντικά, βάσει των οριζομένων από το υπουργείο Οικονομικών ΚΑΔ, λόγω των μέτρων αντιμετώπισης του κορονοϊού.

Έως τις 30 Ιουνίου ο εργοδότης απαλλάσσεται από την επιβολή διοικητικών ή άλλων κυρώσεων, δεν ισχύει όμως το ίδιο εάν υπερβεί την καταληκτική ημερομηνία.

Παράλληλα, προβλέπεται ότι για το διάστημα που οι επιχειρήσεις ανέστειλαν την λειτουργία τους με κρατική εντολή ή πάγωσαν τις συμβάσεις των εργαζομένων τους το τμήμα του δώρου του Πάσχα θα καλυφθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.