Το Μεγάλο Σάββατο 27 Απριλίου το πρωί, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος χοροστάτησε στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό του Πάσχα και εν συνεχεία ιερούργησε κατά την Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως.

Το εσπέρας της ίδιας ημέρας και ώρα 10 μ.μ., ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος μετέβη, συνοδευόμενος από κληρικούς, στο Κέντρο Φροντίδας Ηλικιωμένων “Η Μεγάλη Παναγία” στην περιοχή Αγίας Παρασκευής Λατσίδας, όπου πραγματοποίησε την τελετή της Αναστάσεως για τους γέροντες τροφίμους του ιδρύματος.

Την 11η νυκτερινή, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος χοροστάτησε στην Ακολουθία της Παννυχίδος του Πάσχα, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως, κατά την οποία μετέδωσε στους πιστούς το Άγιον Φως, ψάλλοντας το “Δεύτε λάβετε Φως…”.

Εν συνεχεία, μετέβη στην Πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου, όπου προέστη στην τελετή της Αναστάσεως. Ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε το Ευαγγέλιο και την 12η νυκτερινή εκφώνησε το “Χριστός Ανέστη…”. Έπειτα, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Πανοσ. Αρχιμ. Τίτος Ταμπακάκης ανέγνωσε την Εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου για το Άγιον Πάσχα.

Ακολούθως, οι πιστοί επέστρεψαν στον Ιερό Ναό Μεγάλης Παναγίας, όπου ετελέσθη ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία της Αναστάσεως, προ της οποίας εχειροθέτησε τον Πρωτοψάλτη του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού κ. Εμμανουήλ Φούσκη, Θεολόγο σε Άρχοντα Πρωτοψάλτη.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.