Την Τετάρτη, 27 Απριλίου, το ελληνορθόδοξο Κολλέγιο του Αγίου Ιωάννου, στο Preston της Μελβούρνης, είχε την τιμή να φιλοξενήσει τους Εύζωνες της Ελληνικής Προεδρικής Φρουράς στη σχολική εκδήλωση μνήμης την οποία διοργάνωσε για την Ημέρα των ANZACs.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Νορθ-Κόουτ, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερασούντος κ. Ευμένιος, ο π. Ιωάννης Φράγκος και άλλοι κληρικοί, οι κ.κ. Αντώωνιος ​​Τσουρδαλάκης και Τζιμ Γρίβας, ο Ταγματάρχης κ. Βασίλειος Σακελαρόπουλος και ο λοχίας κ. Ευθύμιος Θεοδώρου.

Η χορωδία του Κολλεγίου έψαλε το «Χριστός Ανέστη», υπό τη διεύθυνση του κ. Βάιου Αναστοσόπουλου, καθώς και έναν επιμνημόσυνο ύμνο για όσους έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Στεφάνια κατέθεσαν η Έλενα Π. και ο Ταγματάρχης Βασίλειος Σακελαρόπουλος, ενώ όλοι οι μαθητές τήρησαν ενός λεπτού σιγή για τους πεσόντες ANZACs.

Ο Ταγματάρχης Βασίλειος Σακελλαρόπουλος και ο Λοχίας Ευθύμιος Θεοδώρου μίλησαν στους μαθητές, το προσωπικό και τους επισκέπτες για τη στρατιωτική στολή των Ευζώνων και για τον ρόλο και την αποστολή της Προεδρικής Φρουράς.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.