Με μεγάλη συμμετοχή κληρικών και λαϊκών από τις 13 περιφέρειες της χώρας μας, ολοκληρώθηκε, από 15ης Σεπτεμβρίου έως σήμερα, η δεύτερη φάση της επιμορφωτικής περιόδου των πιστοποιημένων και μοριοδοτούμενων δωρεάν εξ αποστάσεως και διά ζώσης εκπαιδευτικών προγραμμάτων που προσφέρει το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (Ι.Π.Ε.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με τις Ιερές Μητροπόλεις της χώρας.

Οι έκτακτες περιστάσεις λόγω της πανδημίας του Covid-19, αλλά και οι καίριες προτάσεις των συμμετεχόντων στα Ερωτηματολόγια Αξιολόγησης που ανατροφοδότησαν τον προγραμματισμό του Ι.Π.Ε. από την προηγούμενη επιμορφωτική περίοδο, οδήγησαν στην απόφαση του Δ.Σ. του Ι.Π.Ε. να συνεχίσει αυτά τα προγράμματα.

Κατά την πρώτη φάση της τρέχουσας χειμερινής επιμορφωτικής περιόδου λειτούργησαν εξ αποστάσεως 6 Θεματικές Ενότητες: α) «Η Ενορία ως Κύτταρο της Τοπικής Ανάπτυξηςκαι Κοινωνικοπρονοιακής Στήριξης (59συμμετοχές).β) «Διαχείριση Προβλημάτων Οικογενειακού Βίου»(49συμμετοχές).γ) «Θέματα Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Ενδοοικογενειακής βίας» (54 συμμετοχές). δ) «Κοινωνικοπρονοιακή Εκκλησιαστική Παρέμβαση σε Προβλήματα του Γάμου και της Οικογένειας» (85 συμμετοχές).ε)Κοινωνικοπρονοιακή Εκκλησιαστική Υποστήριξη σε

Προβλήματα της Παιδικής και της Εφηβικής Ηλικίας» (108 συμμετοχές).στ)«Κοινωνικοπρονοιακή Εκκλησιαστική Παρέμβαση σε Προβλήματα Πένθους» (128 συμμετοχές).
Στις προαναφερθείσες 6 Θεματικές Ενότητες συμμετείχαν συνολικά 483επιμορφούμενοι, κληρικοί και λαϊκοίδιαφόρων κατηγοριών επαγγελμάτων (εκπαιδευτικοί, πτυχιούχοι και μεταπτυχιακοί φοιτητές ανωτάτης εκπαίδευσης, ιατροί, νομικοί, αστυνομικοί, δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, νοσηλευτές, κοινωνικοί λειτουργοί, ελεύθεροι επαγγελματίες, κ.λπ.) από όλες τις περιοχές της χώρας, ενώ λειτούργησαν πανελλαδικά 22τμήματα.

Εκτός των τμημάτων αυτών, λειτούργησαν επίσης και ολοκληρώθηκαν διά ζώσης προγράμματα σε7τμήματα Ιερών Μητροπόλεων και Ενοριών, 4τμήματα που ξεκίνησαν διά ζώσης και λόγω της πανδημίας μετετράπησαν σε εξ αποστάσεως διδασκαλία και 5τμήματα που ξεκίνησαν διά ζώσης προγράμματα και ανεστάλη προσωρινά η λειτουργία τους, η οποία θα συνεχισθεί μετά την άρση των περιοριστικών λόγω της πανδημίας μέτρων.Στα τμήματα αυτά συμμετείχαν 340 επιπλέον επιμορφούμενοι, συνολικά, δηλαδή, διά ζώσης και εξ αποστάσεως προγράμματα της περιόδου αυτής παρακολούθησαν σε 38 τμήματα 823επιμορφούμενοι. Την υλοποίηση των ως άνω προγραμμάτων ανέλαβαν 76 αξιόλογοι επιμορφωτές καλύπτοντας όλα τα γνωστικά πεδία.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.