Την καθιερωμένη εθελοντική αιμοδοσία την οποία πραγματοποιεί κάθε χρόνο λίγο πριν το Πάσχα διοργάνωσε και φέτος η Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Βελιγραδίου.

Στη δράση συμμετείχαν φοιτητές και καθηγητές της Σχολής οι οποίοι έστειλαν μήνυμα το μήνυμα ότι όταν δίνεις αίμα σώζεις μια ζωή!

Μιλώντας σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό ο π. Βλάνταν Τατάλοβιτς, Αναπληρωτής Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής, χρησιμοποίησε μια παροιμία την οποία λένε στο Άγιον Όρος και η οποία προτρέπει στο να δίνουμε αίμα.

“Ο καθένας που αισθάνεται Χριστιανός πρέπει να βασίζει την ύπαρξη και τη λειτουργία του στο να προσφέρει στους άλλους. Στο Άγιον Όρος χρησιμοποιούν μια παροιμία που λέει: «Δώσε αίμα – λάβε το Πνεύμα», που σημαίνει ότι χρειάζεται να θυσιαζόμαστε σωματικά, ψυχικά και πνευματικά για να λάβουμε το Άγιο Πνεύμα. Ο καθένας που αισθάνεται ότι δίνει το αίμα του Χριστού για χάρη του είναι πραγματικά αποδέκτης της χάριτος του Θεού”, ανέφερε.

“Δίνουμε αίμα, γιατί νιώθουμε υπεύθυνο μέρος της κοινωνίας και ότι θέλουμε να βοηθήσουμε όλους όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα και χρειάζονται βοήθεια”, κατέληξε.

ope

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.